Tuurit-Tuurit saabus Haapsalust esikohaga

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu rahvatantsurühm Tuurit-Tuurit võitis Haapsalus toimunud võistutantsimisel esikoha.
Pärnu rahvatantsurühm Tuurit-Tuurit võitis Haapsalus toimunud võistutantsimisel esikoha. Foto: Erakogu

Tutvustamaks ja taaselustamaks legendaarse Läänemaa rahvatantsuõpetaja Heljo Talmeti loodud tantse, toimus laupäeval Haapsalu kultuurikeskuses tema tantsude võistutantsimine. Pärnut käis esindamas segarühm Tuurit-Tuurit, kes tõi võistluselt koju esikoha.


„Kuigi konkurents oli väike – kohale tulnud neljast segarühmast astus võistlustulle vaid kaks ja teised esinesid niisama –, on seesugustel üritustel võidust olulisemad enese proovilepanek ning rõõm tublist esitusest,“ rääkis Tuurit-Tuuriti tantsija Rain.



Segarühmadel tuli selgeks õppida Talmeti 1955. aastal loodud „Läki tantsule“, mis koosneb paljudest Eesti rahvatantsude osadest. Tuurit-Tuurit esitas veel Henn Tiiveli meeleoluka „Sangaste Jussi armuloo“ ja juhendaja Eneli Rüütli loodud lustaka „Kaera-Jaani“.



Peale segarühmade tuli Haapsallu võistlema kaks laste- ja viis naisrühma. Kogu võistutantsimise võitjat välja ei kuulutatudki. Nimelt leidis žürii eesotsas Ilma Adamsoniga, et  rühmaliike omavahel võrrelda on võimatu. Auhinnatort koos järgmise Heljo Talmeti võistutantsimise korraldamise ülesandega anti seekordsele korraldajale, rahvatantsurühmale West.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles