Uus reisiplaneerija koondab transpordiliigid ühte süsteemi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peatus.ee koduleht.
Peatus.ee koduleht. Foto: www.peatus.ee

Maanteeamet alustab üleriigilise reisiplaneerija tutvustamiskampaaniat koduleheküljele peatus.ee, mis koondab esimest korda peaaegu kõik Eesti-sisesed sõiduplaani alusel sõitvad ühistranspordiliinid ning võimaldab planeerida reisi nii peatusest peatusesse kui ühest geograafilisest punktist teise.


Reisiplaneerija abil võib planeerida eri ühistranspordiliike ja liine kasutades oma reis Eesti ühest punktist teise. Otsingut saab teha nii peatuse nime, aadressi kui kaardilt suvalise punkti valimisega.



Süsteem pakub vastavalt kasutaja valitud otsingutingimustele välja sobivad ühendused valitud kuupäeval ja kellaajal, samuti informatsiooni kõikide Eesti maakonna bussiliinide, kaugliinide, rahvusvaheliste bussiliinide, Tallinna, Tartu, Pärnu, Rakvere ja Viljandi linnaliinide sõiduplaanide kohta.



Kodulehel on info praamiühenduste, siseriiklike lennuliinide ning rongiliinide kohta. Edaspidi on kavas peatus.ee lehel muuta kättesaadavaks muudki kohalike omavalitsuste liinid.



"Koduleheküljel peatus.ee asuv ühistranspordi infosüsteem on Eesti esimene üleriigiline reisiplaneerija, mis koondab kõik ühistranspordivõimalused ühte kohta," ütles maanteeameti ühistranspordi osakonna juhataja Ingmar Roos.



Roosi sõnutsi on seni samalaadseid süsteeme ehitatud üles linnade või teenusepakkuja baasil. Süsteemi loomise üks eesmärk on ühistranspordialase teabe parema levitamisega tõsta ühistranspordi populaarsust. Kui siiani on vaja näiteks saartele reisi planeerides võimaluste teadasaamiseks külastada nii praami-, lennu- kui bussiteenuseid pakkuvate firmade kodulehti, saab tänasest kogu info kätte ühelt lehelt.  



Reisiplaneerija on töötatud välja projekti "Ühistranspordi infosüsteemi väljatöötamine" teise etapi raames. Reisiplaneerija arendus maksab 2,3 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles