Voltveti mõisa ballisaalis õpivad tudengid restaureerimist

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Putomedaljoni figuurilt võtab vormi Tartu ülikooli kunstimuuseumi skulptuurirestauraator Maria Väinsar.
Putomedaljoni figuurilt võtab vormi Tartu ülikooli kunstimuuseumi skulptuurirestauraator Maria Väinsar. Foto: Ants Liigus

Voltveti mõisa ballisaal Tihemetsas on sellel nädalal Eesti, Soome ja Rootsi tudengite päralt, peo pidamise asemel teevad nad tõsist õppetööd, avardades muinsuskaitse ja restaureerimise valdkonnas erialateadmisi.

Eesti kunstiakadeemiat, Gotlandi ülikooli ja Soomes Ekenäsis asuvat rakenduskõrgkooli NOVIA seob Põhja- ja Baltimaade hariduskoostöö programmi Nordplus raames rahvusvaheline projekt, mille ingliskeelne nimetus on “Sustainable Heritage, Intensive courses within the field of building conservation”.

Ettevõtmise pikka nimetust maakeelde ümber seletades võib öelda, et 1830. aastatel ehitatud Voltveti mõisa häärberi saal muutub veelgi nägusamaks, esinduslikumaks ja esitleb oma esialgset ilu säravamalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles