Oma loomingut esitlevad ema ja poeg

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luule Luuse.
Luule Luuse. Foto: Urmas Luik

Apollo raamatupoes Pärnus Port Artur 2 kolmandal korrusel esitlevad laupäeval, 3. oktoobril kell 14 oma uudisteoseid Luule ja Riho Luuse.


Luule ja Riho on ema ja poeg, üks on pärnakas olnud viimased 50 ja teine esimesed 20 eluaastat.



“Minu ema – kunstnik Luule Luuse on juba aastaid maalinud õnnehaldjate pildisarju. Need heasoovlikud olevused ehivad maalidena nii mõnegi pärnaka koduseina. Kuidagi õige aeg tundus sel kevadel koostada neist üks “Õnnehaldjate” seinakalender, mis rõõmustab silma ja millel kalendrina on praktiline väärtus,” rääkis Riho Luuse.



Õnnehaldjad on kaunid ajatud olendid ja üldse mitte nii tabamatud, kui arvatakse. Nad on alati meie lähedal, juhtub, et isegi sees.



Maalitud haldjamuinasjutud annavad vaatajale võimaluse edasi fantaseerida. Siin pole kindlat algust ega lõppu nagu kirjutatud muinaslugudel.



Õnnehaldjate autor Luule Luuse armastab maalida merd, maastikke ja lilli põhiliselt õlivärvitehnikas. Ta on sündinud 1937. aastal Valgas ning üles kasvanud Lõuna-Eesti looduse rüpes. Parimaks õpetajaks peabki ta loodust. Tema huvialad on ravimtaimede korjamine ja liblikate kollektsioneeriminegi.



Luule Luuselt on ilmunud viis luulekogu, ta on koostanud “Pärnu kirjarahva antoloogia” ja esindatud “Eesti kirjanike leksikonis”.



Riho Luuse on tuntud margikujundaja ning disainerina. Praegu tegeleb ta piiramatu pinna kujundite ehk pipikute disainimisega. Sellest on sündinud lastele mõeldud “Pipikute värviraamat 1”.



Esitlusel kõlab Luule Luuse luule, saab värvida pipikuid ja panna kokku nende puslet, samuti saab näha esimest pipikutest laotud mööblieset.



Esitlus algab pärast Apollo jututundi lastele. (PP)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles