Juhtkiri: Entente cordiale *

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Isamaa ja Res Publica Liidu koostööpakkumine Toomas Kivimägi valimisliidule ja sotsiaaldemokraatidele on õigeaegne ja vajalik samm ning võiks viia südamliku arusaamiseni kolme osapoole vahel. Tänavuste kohalike valimiste eesmärk Pärnus peaks olema senisele võimukoalitsioonile KeRe peale andmine. Õõnsad on Reformierakonna lubadused, et nemad hakkavad taas võimule saades linna rahandust korrastama. Kus te, oravad, siiani olite?


Isegi poliitikakaugele inimesele peaks olema selge, et Keskerakonna pillamine Pärnus sai võimalikuks koalitsioonipartneri Reformierakonna vaikival nõusolekul ja tulusate ametikohtade olemasolul. Linnas kujunenud olukorra eest on vastutavad mõlemad koalitsioonikaaslased. KeRe vajab tegelikku kerevahetust ja järelemõtlemisaega, mistõttu nende saatmine neljaks aastaks konstruktiivsesse opositsiooni oleks mõistlik.



Kui IRLi, Kivimägi valimisliidu ja sotside koalitsioon peaks sündima, ei kujune koostegutsemine kergeks. Esiteks muidugi üldise majandusolukorra tõttu.



Isamaaliitlaste varasemad Pärnus võimul olemised on lõppenud läbikukkumisega. Avalik ja läbipaistev linnajuhtimine on sumbunud tagatoapoliitikasse ja suhtlus linnarahvaga on olnud kehv. Linnapeakandidaat Annely Akkermann lubab nüüd teistsugust käitumist. See-eest on IRL viimased aastad opositsioonis olles oma rolli täitnud ja IRL on ainsana pidevalt väljendanud valmisolekut võtta Pärnus juhtimisvastutus.



Ausalt öeldes ei olegi peale kolmikliidu (IRL, Kivimägi, sotsid) erilisi alternatiive. Ükskõik kumma KeRe osalise kaasamine linnavalitsemisse võrduks samasuguse olukorra jätkumisega veel neli aastat. Pärnu vajab vahetust ja väärib parimat!



*Entente cordiale oli 8. aprillil 1904 sõlmitud südamlik arusaamine Suurbritannia ja Prantsusmaa vahel, millega liitus Venemaa.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles