Kohus mõistis Valga ärimehe peksjatele ligi aastase vangistuse

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga ärimehele Pärnus peksa andnud Allan Lebedev (vasakult), Indrek Niit ja Aimar Tõnts ennast kohtus süüdi ei tunnistanud.
Valga ärimehele Pärnus peksa andnud Allan Lebedev (vasakult), Indrek Niit ja Aimar Tõnts ennast kohtus süüdi ei tunnistanud. Foto: Ants Liigus

Pärnu maakohus mõistis kaks aastat tagasi ööklubi Sunset juures Valga ärimehe Allain Karusele peksa andnud Indrek Niidule, Ivar Närepile, Aimar Tõntsule ja Allan Lebedevile 10-11kuulise vanglakaristuse.

Et Tõnts ja Lebedev istusid eeluurimise ajal Rootsi kardinate taga mitu kuud, peavad nemad veetma trellide taga veel vastavalt 14 päeva ning neli kuud ja 28 päeva.

Süüdistuse järgi sõitsid Niit, Näep, Lebedev ja Tõnts Audi A6ga 2007. aasta 4. augustil kella 23.20 paiku Pärnus ööklubi Sunset ees kõnniteel.

Kuulnud neile koos abikaasa ja tütrega vastu kõndinud Allain Karuse manitsust vales kohas sõitmise kohta, väljusid noormehed autost ja Niit nõudis agressiivsel toonil selgitust kuuldud kommentaari kohta.

Sõneluse käigus eirasid autoga kõnniteel sõitjad Karuse abikaasa ja alaealise tütre palveid lahkuda. Närep sõimas kannatanu abikaasat ebatsensuursete sõnadega ning lõi tema suunas rusikaga ja tabas naist vähemalt kahel korral.

Kui Allain Karuse oma naisele appi läks, ründas teda Niit, lüües mehele rusikaga näkku, mille tagajärjel Karuse maha kukkus. Seejärel jätkasid Niit, Närep, Tõnts ja Lebedev maaslamaja peksmist.

Kui peksmine oli lõppenud ja löömamehed asusid autosse istuma, õnnestus Karusel Närepi jalast kinni haarata, misjärel Närep, Niit ja Tõnts kostitasid teda veel mitme jalahoobiga.

Kohus mõistis karistuseks Niidule ja Närepile üksteist kuud ning Tõntsule ja Lebedevile kümme kuud vangistust.

Kohtukuludena mõisteti igaühelt välja sundraha 6525 krooni, Närepilt lisaks tasu riigi õigusabi eest 3370 krooni ning Lebedevilt seitse krooni koopiate tegemise kulu.

Veel tuleb süüdimõistetutel solidaarselt tasuda mitmesuguste ekspertiiside tegemisega seotud kulude katteks riigile 16 015 krooni.

Samuti rahuldas kohus kannatanu tsiviilhagi ja mõistis süüdimõistetutelt välja solidaarselt 17 797 krooni peksmisega tekitatud varalise kahju katteks ning 80 000 krooni moraalse kahju katteks.

Ükski süüdistatav end kohtus süüdi ei tunnistanud ja kõik palusid end õigeks mõista.

Prokuröri sõnutsi ta kohtuotsust edasi kaevata ei kavatse.

Süüdistatavate advokaadid Andres Simson ja Andrus Repnau arvasid, et tõenäoliselt kaebavad nad Pärnu maakohtu otsuse edasi.

„Ma ei ole veel kohtuotsust lugenud ja ei tea, kuidas kohus on otsust motiveerinud, aga tõenäoliselt kaebame selle edasi,“ ütles Repnau.

Ka Simson lubas pärast kohtuotsusega tutvumist kaaluda edasikaebamisvõimalust.

Julma peksu ohver Allain Karuse sõnutsi on ta rahul, et rusikakangelased süüdi mõisteti, ent pidas karistust liiga leebeks. „Arvestades seda, et nad peavad olema vanglas sama kaua, kui mina haiglas, on karistus väga leebe,“ ütles ta.

Karus lisas, et lisaks peksjatele peaks karistuse saama ka kohtule valetunnistuste andjad, kes kohtusaalis süüdimõistetutele püüdsid alibit välja rääkida.

Prokurör küsis Niidule ja Närepile poolteise aasta pikkust vangistust, Tõntsile ja Lebedevile soovis prokurör aasta ja kahe kuu pikkust vanglakaristust.

Pärnu maakohtu otsuse vaidlustamise soovist saavad menetlusosalised kohtule kirjalikult teatada seitsme päeva jooksul. Kui otsus vaidlustatakse, teeb kohus motiveeritud tervikotsuse 14. oktoobriks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles