Nädal PKHKs lööb päevad tegevust täis

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa kutsehariduskeskus.
Pärnumaa kutsehariduskeskus. Foto: Urmas Luik

Ettevõtlusnädal ja täiskasvanud õppija nädal toob Pärnumaa kutsehariduskeskusesse niisuguse ürituste tulevärgi, et parimagi tahtmise juures kõiges osaleda ei jõua ja oma huvidest lähtuvalt tuleb teha valik.


5.-9.oktoobril on Pargi 1 õppehoone fuajees ja teisel korrusel näitus “Õmblemine on in”, kus võib imetleda kutsehariduskeskuse õpilaste ja õpetajate loodud kauneid ja stiilseid  rõivaid. Peale selle on välja pandud eskiisid, tehnoloogilised detailid ja moealane kirjandus.



“Meie suurepärased õmbluseriala õpetajad  Ene Jaakson, Maie Laik ja Heli Sakk-Hännikäinen on teile giidideks,” lubas Pärnumaa kutsehariduskeskuse teabetalituse juhataja Anneli Puudersell.



Esmaspäeval, 5. oktoobril räägitakse veel tervisest. Juttu tuleb säästlikust kehahoiust: kuidas säästa oma keha pingelises tööasendis, laua taga, istudes, seistes.  Kai Siidirätsep õpetab harjutusi kehahoiu parandamiseks.



Teisipäeval peetakse kultuuridevahelist dialoogi. Eri ühiskondade vahelistest suhetest ja probleemidest, kultuuritavadest ja -normidest kõneleb inglise keeles (eestikeelse tõlkega) Paul Senosi. Restauraator ja õpetaja Leo Jakobson teeb aga Niidupargi töökojas sissejuhatava tunni algavasse kursusesse “Mööbli restaureerimine”.



Alates teisipäeva keskpäevast iga kahe tunni järel saab kaasa lüüa simulatsioonimängus “Pizzeria”, et omandada kogemus ettevõtte juhtimisel. Pitsarestorani pidamisel tuleb arvestada nõudlus- ja pakkumisseadustega, vastasmängijate tegevuse ning elulise ja haarava stsenaariumiga. Mängu juhendavad Piret Pusse ja Kersti Prii ärikorralduse teise kursuselt.



Kolmapäeval demonstreerib kübarameister Marge Iilane oma inglise stiilis kübaraid ja korraldab koolituse “Vanast uus - moekad ehted”, Eda Tiismaa aga tutvustab arvutiprogrammi “Office 7”.



Neljapäeval leiavad tegevust tikkimis- ja õmblemishuvilised ning koduaiakujundajad. Arvutihuvilised võivad end Margus Hollandi ja Joonathan Mägi juhendamisel kurssi viia veebistandardite teemaga.



Reedel õpetab Angelika Udeküll kokkadele tervisliku menüü koostamist. Maie Laik ootab lapitöö õpituppa aga huvilisi suisa koos lastega.



Voltveti koolituskeskus pakub esmaspäeval teadmisi koduaia planeerimisest ja teisipäeval saab tundma õppida ravivaid taimi mõisapargis ja arboreetumis. Reedel tuleb jutuks kaugtöökeskuse loomine oma külla, linna või maakonda.



Täpsema ürituste kava leiab Pärnumaa kutsehariduskeskuse

kodulehelt

.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles