Rätsepa järgi nime saanud küla kaunistab Navesti jõgi

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tori valla Rätsepa küla Ritsu talu tunnistati Eesti talupidajate keskliidu konkursil 2006. aastal riigi parimaks tootmistaluks ja jätkab kolmel suunal: viljakasvatus, metsandus ja turism. Pildil on perenaine Merje Sosi pere pesamuna, 11kuuse Keiliga, kolm vanemat last on koolis ja pereisa linnas kombainile varuosa hankimas.
Tori valla Rätsepa küla Ritsu talu tunnistati Eesti talupidajate keskliidu konkursil 2006. aastal riigi parimaks tootmistaluks ja jätkab kolmel suunal: viljakasvatus, metsandus ja turism. Pildil on perenaine Merje Sosi pere pesamuna, 11kuuse Keiliga, kolm vanemat last on koolis ja pereisa linnas kombainile varuosa hankimas. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Jõesuu vahelt paar kilomeetrit paremale, Soomaa värava poole, tukuvad tared ridamisi maalilise Navesti jõe kaldal, nende katuse all elavad toimekad inimesed, kes siin esivanemate rajatud kodudes nagu puud juuripidi maas kinni.

Teiste seas Ritsu talu peremees Heitti Sosi, kes maa ja metsaga rühmab vanavanaisa Tõnise rajatud kohas. Nii tublilt, et Eesti talupidajate keskliit tunnistas Ritsu 2006. aastal ülemaalisel konkursil riigi parimaks tootmistaluks.

Selle kinnitusena ripub kõrvalhoone heledal seinal metallist märk, mis jääb õues ringi käies silma igal juhul.

Samal aastal pälvis Ritsu tootmis- ja turismitalu konkursi “Kaunis Eesti kodu” Pärnumaa toimkonna tähelepanu ja pererahvas maavanema tugeva käepigistuse ning tunnustuskirja.

Loe külalugusid Rätsepa külast laupäevase Pärnu Postimehe paberväljaandest! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles