Pärnumaa õpetajad vedasid konverentsil töötube

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pille Tahker.
Pille Tahker. Foto: Henn Soodla

Tosin Pärnu linna ja maakonna koolide ning lasteaedade õpetajat osales Tallinnas keelekümblusprogrammi aastakonverentsil, kus kahte töötuba juhtisid Pärnumaa õpetajad, Külli Martinson Pärnu Ülejõe lasteaiast ja Pille Tahker Surju põhikoolist.


Tänavu 10. aastapäeva tähistava keelekümblusprogrammi tavapärasest pidulikumast konverentsist “Nõustamine ja sisehindamine – keelekümblusprogrammi kvaliteedi teemärgid” 2.-3. oktoobril Radisson SAS hotellis võttis osa 176 haridustöötajat üle Eesti.



Konverentsi peaesineja olid Anne Maljers Hollandist, kes on üks Hollandi keelekümblusprogrammi ja seda nõustavate tugisüsteemide loojatest ja juurutajatest. Soome kogemusest õpetajate nõustamisel professionaalse taseme tõstmisel kõneles Saara Repo-Kaarento.



Enesehindamise, sise- ja välishindamise teema avas psühholoogiaprofessor Mare Pork, misjärel töötasid osalejad kümnes töötoas, otsides keelekümblusprogrammi kajastamise vajadust ja võimalusi sisehindamises.



Konverentsi teisel päeval kutsuti osalejaid kaasa mõtlema nõustamisele kui õpetajat toetavale dialoogile.



Keelekümblusprogrammi 10. aastapäevale pühendatud pidulikul vastuvõtul kuulutati välja “Keelekümblussõbrad 2009”. 10 aastat jääb meenutama Pärnu firma Turundustugi kujundatud kaunis keelekümblusprogrammi “Tähtraamat”, mille sisu panid kokku programmiga liitunud koolid ja lasteaiad.



Keelekümblus on kakskeelset haridust rikastav õppevorm eesti keele kui teise keele paremaks omandamiseks. Keelekümblust rakendatakse Eestis riikliku programmina haridus- ja teadusministeeriumi rahastamisel ja toetusel. Keelekümbluse eesmärk on võrdselt head oskused nii emakeeles kui eesti keeles ja võõrkeeltes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles