Kohus kuulutas välja endise Pärnu õlletööstuse pankroti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus on õlle tootmine lõppenud ja õlletootja pankrot välja kuulutataud.
Pärnus on õlle tootmine lõppenud ja õlletootja pankrot välja kuulutataud. Foto: Ants Liigus

Pärnu maakohus kuulutas täna tehtud määrusega välja likvideerimisel oleva endise Pärnu õlletööstuse Riverside Brewery ASi pankroti.


Ettevõtte pankrotihaldur Ly Müürsoo rääkis BNSile, et ettevõttel on varasid küll vaid 50 000 krooni kassas olevat raha, kuid see oli piisav pankroti väljakuulutamiseks. Tema sõnade järgi on kõik ettevõttele kuulunud kinnistud juba enampakkumiste käigus uued omanikud leidnud.



Võlanõudeid on Müürsoo hinnangul Riverside Brewery vastu 5,6 miljoni krooni ulatuses, peamised võlanõudjad on maksuamet ja pankrotiavalduse esitaja OÜ Eesti Pandipakend.



Eesti Pandipakendi tegevjuht Rauno Peeter Raal jättis varem BNSile antud intervjuus avalduse esitamise ajendid avaldamata.



Võlausaldajate esimene üldkoosolek toimub 4. novembril Pärnu maakohtu Rüütli tänava kohtumajas.



Maksu- ja tolliameti andmetel on Riverside Breweryl tänase seisuga ligi 2,9 miljoni kroonine maksuvõlg, millele lisanduvad intressid summas 692 718 krooni.



Riverside Brewery sai 2007. aastal 26,2 miljoni kroonise müügitulu juures 19,7 miljonit krooni kahjumit.



1997. aastal asutatud õlletootmisettevõte kandis 2006. aastani ärinime Pärnu Õlu. Hiljem kasutusele võetud kaubamärgi Puls müüs ettevõte Viru Õlle emafirmale Taani kontsernile Harboe ning Pärnus õlletootmine lõppes.



Viimase info kohaselt õnnestus kohtutäituril kevadel Riverside Brewery Pärnu kinnistule leida ostja kaheksa miljoni krooniga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles