Jaanson: sain positiivse emotsiooni

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Jaanson
Jüri Jaanson Foto: Ants Liigus

Sõudmises peale olümpiakulla kõik võitnud Jüri Jaanson naasis Tartust heas tujus ja tervisega, vaatamata hiljutisele operatsioonilaual käimisele.


Kuidas Tartu võistlust hindate? Kas tunnete, et olete mõõnast üle saanud?


Sain positiivse emotsiooni. Vahepealne mõõn on ületatud, puusaoperatsioonist taastusin hästi, valusid peale pingutust ei ole. Mõnus võistlus oli.



Käisite puusaoperatsioonil? Ja juba taas võistlemas?


See polnud klassikaline puusaoperatsioon, mida ilmselt kõik silmas peavad. Olin Magdaleena haiglas laual, doktor Mihkel Mardna tõmbas mu puusaliigese laiali ja süstis sinna vahele määrivat ainet, mis tagab kulunud ja koormusjärgset valu tegeva liigese paremat tööd. Puus on peale mõnepäevast kosumist väga hea!



Mida arvate MM-pronksi ja Euroopa meistri Kaspar Taimsoo eilses Eesti Päevalehes öeldud lausest, et Jaanson paneb pillid kotti ja võiks oma rikkalikke kogemusi Eesti sõudmise heaks kasutada teistmoodi kui treenides ja võisteldes?


Ega muud, kui et tal on praegu kahe jalaga maa peal olemisega raskusi, kogemuste ja elutarkuse vähesus annab tunda. Vähesed nii kiire edulennuga sportlased suudavad kõrvadevahe ajutist hõljumajäämist vältida. Eesti sõudeliidu juhatuse liikme tööle see muidugi kasu ei too. Aga asja tuleb rahulikult võtta, minu tegemised tema ütlustest ei sõltu.



Kas võistlete eeloleval nädalavahetusel Tartus kaheksapaatide regatil? Lähete Šveitsi Armada sõidule või veel kuhugi võistlema?


Kui klubi saab meeskonna kokku, olen Tartusse mineja, aga seni pole meil ühtki ühistreeningut veel olnud.



Armadale plaanin minna, ehk mõnele regatile veel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles