Algab elektrooniline hääletamine

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-hääletus.
E-hääletus. Foto: .

Tänasest saab kohaliku omavalitsuse valimistel hääletada interneti kaudu.


Elektrooniliselt saab hääletada ööpäev läbi aadressil www.valimised.ee. Internetihääletus algas kell 9 ja lõpeb 14. oktoobril kell 20.

Soovi korral saab häält muuta nimetatud ajavahemikul uuesti elektrooniliselt või eelhääletamise ajal 12.–14. oktoobrini valimisjaoskonnas hääletades. Valimispäeval häält muuta ei saa.

E-hääletaja peaks kontrollima, et tal on kehtiv ID-kaart, selle PIN-koodid ning töötav ID-kaardi lugeja.

Kui ID-kaardi PIN-koodid on kadunud või ununenud, saab uued kodakondsus- ja migratsiooniameti büroost tasuta või teenustasu eest SEBi või Swedbanki kontorist. ID-kaardi lugeja saab endale soetada samuti pangakontorist või kodutehnika poest.

2005. aasta kohalike omavalitsuste valimistel andis e-hääle 9317  inimest, 2007. aasta riigikogu valimistel 30 275 ja 2009. aasta Euroopa Parlamendi valimistel 58 669 inimest.

Pärnumaal on 2005. aastast, kui e-hääletamine kasutusele võeti, elektrooniliselt valimistel osalevate inimeste arv kasvanud üle 86 protsendi võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles