Pärnu naine tuli eakate jõustõstmise maailmameistriks

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiiu Kimber jõusaalis.
Tiiu Kimber jõusaalis. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Mõne päeva eest Tšehhis Ostravas omaealiste seas maailmameistriks tulnud 61aastase pärnaka Tiiu Kimberi isiklikud rekordid teevad silmad ette paljudele noortele meestelegi.


Medaleid ja karikaid on Pärnu kesklinnas koos kulturistist pojaga jõusaali pidaval Tiiu Kimberil kümneid. Eesti võistluste esikohtadest pole tal endalgi täit ülevaadet, Euroopa omavanuste meistritiitleid on kaks ning nüüd tuli Tšehhis MMilt üle kuuekümneste kuld, kümme aastat nooremate seas hõbe ja peale selle kolm üksikalade medalit, vahendas "Aktuaalne kaamera".
   
Pole ka ime, sest kui 61aastane proua kükib, turjal 110kilone raskus, surub rinnalt 105 kilo ja jõutõmbe isiklik rekord on 130 kilo, ongi vähemalt oma vanuseklassi vastased suure tõenäosusega alistatud.

"Sellega peab harjuma tõesti. Esialgu on raske, aga ega see 105 ka kaugel ole, ja siis 110 ja siis 120 kilo," nentis Kimber.

Auhinnaraha Kimber ei ootagi, tema preemia on tervis. Kümmekond aastat jõutõstmisega tegelnud naine usub, et praegu veel eakamate seas väheste harrastajatega jõutõstmine on tema hea enesetunde pant.

"Inimesed mõtlevad küll, et selline raskuste tõstmine lõhub tervist. Vastupidi. Ta võib-olla ärritab natuke organismi, seab organismi häireseisundisse ja siis hakkab meie immunsüsteem uuesti tööle ja ennast kaitsma. Järelikult, kui sul on mõni väike viga, siis kõik parandab ära," kinnitas Kimber.

Tiiu poeg Ain Kimber, kes treenib nii kulturiste kui jõutõstjaid, kinnitas, et jõutõstmine sobib igas eas inimestele.

Ema Tiiu harjutab juba uute võistluste ja isiklike rekordite nimel. Et ala järelkasvuta ei jääks, treenivad Kimberite hoole all kümned Pärnu eri vanuses poisid ja tüdrukud, mehed ja naised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles