Budistid ootavad konverentsile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Väärtnõu.
Vello Väärtnõu. Foto: Urmas Luik

Budistlik ühing Eesti Njingma, mida veab Koonga vallas Veltsa külas budistlikku keskust rajav Vello Väärtnõu, korraldab Tallinnas 8.-10. oktoobrini arvult kolmanda rahvusvahelise konverentsi "Budism ja Põhjala", kus esinejaid kogu maailmast. 


Konverentsil vaadeldakse budismi levikut Põhjamaades ajalises ja kultuurilises kontekstis, käsitledes kunsti, folkloori, muusika ja arhitektuuri seoseid budismiga.  



Ettekannetega esinevad Hakan Wahlquist Stockholmi etnograafiamuuseumist, Läti ülikooli Aasia õppetooli dekaan Leons Taivans, Vilniuse ülikooli orientalistikakeskuse dekaan Audrius Beinorius, Juha Komppa Oxfordist, Knut Jacobsen Bergeni ülikoolist, Natalja Jahhontova ja Alexander Andrejev Peterburist, Chimeg Oyun Mongooliast ja teised.



Eestit esindavad Jaan Kaplinski, Mart Helme, Villu Põldma ja Aado Lintrop, kelle teema on "Tšuudid, Himaalaja vennaskond ja Põhja Shambhala. Folkloor ja budism Roerichite omamütoloogias".



Konverents toimub Tallinna ülikoolis Uus-Sadama 5, sissepääs tasuta. Info

http://www.budcon.com

. Ühingu sekretär Marju Broder sõnas, et edaspidi on mõte siduda üritus Pärnumaaga. (PP)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles