Eesti Post ärgitab noori võistu kirja kirjutama

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Post
Eesti Post Foto: Urmas Luik

Tänasel ülemaailmsel postipäeval kuulutab Eesti Post välja järjekordse rahvusvahelise noorte kirjakirjutamise konkursi, et arendada noortes kirja kirjutamise oskust ja tugevdada rahvusvahelist sõprust.



 2010. aasta 39. rahvusvahelisel noorte kirjakirjutamisvõistlusel kutsutakse osalema kuni 15aastasi noori. Seekordne teema on kirjutada kellelegi kiri, et selgitada aidsist rääkimise vajadust ja seda, kui oluline on end haiguse eest kaitsta.



Teema, mille UPU/UNESCO on valinud 2010. aasta konkursiks, on jätk teavitustööle, mis sai alguse postkontorites korraldatavast HIVi ennetuskampaaniast. Ka Eestis on postkontorites väljas temaatilised plakatid ja infolehed haiguse vältimise kohta.



Rahvusvahelise kirjakirjutamise konkursi korraldamise otsus võeti vastu ülemaailmse postiliidu Tokyo kongressil (1969) ja esimene võistlus oli 1971. aastal. Eesti Post kuulutas rahvusliku konkursi välja esimest korda 1994. aastal ja seda on järjepidevalt korraldatud igal aastal.



Varasemalt on Eesti parim töö saanud rahvusvahelisel konkursil teise (2002) ja kolmanda koha (2007).



Konkursi tingimustega saab tutvuda Eesti Posti

kodulehel

.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles