Erivajadustega inimesed kogunevad teatripäevale

Grete Naaber
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nooruse maja.
Nooruse maja. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Homse ülemaailmse vaimse tervise päeva puhul esinevad Pärnu Nooruse majas Eesti erivajadustega inimeste taidlus- ja näiteringid, esilinastub film "Eric. Tule laps".


Pärnu haigla psühhiaatriakliiniku päevakeskuse juhataja Indrek Linnuste selgituse järgi saab üritus "Teatripäev 2009" teoks koostöös MTÜ Hingerahuga ja peale pärnulaste on esinejaid näiteks Viljandist, Vändrast, Raplast, Tartust ja veel mujalt.



"Teatripäeva mõte on tuua päevakeskuste seinte vahel õpitu lavale, anda kõigile vaevanägijaile esinemisvõimalus," märkis Linnuste.



Pärnut esindavad Maarjakodu, Pärnu erivajadustega inimeste rehabilitatsioonikeskus ja Pärnu haigla psühhiaatriakliiniku päevakeskuse näitering ning moe-show.



Psüühikahäirega inimesed näevad tegelikkust sageli läbi negatiivse prisma, osalemine grupitegevuses aitab nende maailma ehitada uuele vundamendile. Nii mõjuvad neile spetsiifilises näitemängus positiivselt mälutreening, teistega arvestamine, koostöö lavastajaga ja aegadest kinnipidamine - vastutus.



Teatripäeval esilinastuv "Eric. Tule laps" on Vahur Laiapea dokumentaalfilm 50aastasest mehest, kes sai kogeda hingeseisundit, mida ta ise kirgastumiseks kutsub.



Tasuta üritus Nooruse majas algab laupäeval kell 13 ja oodatud on kõik huvilised. Toimub käsitöönäitus-laat, avatud on kohvik ja jätkupeol esineb ansambel ERGO. Teatripäev lõpeb erivajadustega inimeste lemmiktegevuse - tantsuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles