Muutub Pärnu linnaliinide number 12 ja 2 sõiduplaan

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
15. oktoobrist muutub Pärnu linnaliini number 12 sõiduplaan.
15. oktoobrist muutub Pärnu linnaliini number 12 sõiduplaan. Foto: Ants Liigus

Koostöös Pärnu linnavalitsusega muudab GoBus Pärnu 15. oktoobrist liini number 12 Olevi-Merimetsa-Mai-Karja-Oja-Lina sõiduplaani nii, et buss, mis alustas tööd Olevi peatusest kell 6.45, alustab neljapäevast väljumist kell 7.15 Lina peatusest.


Buss sõidab 12. liinil katkestusteta päev läbi ja lõpetab kell 15.15 töö Lina peatuses.



Senini on katkestus liinil olnud kolm tundi, kella 9.45st 12.45ni, buss lõpetas töö kell 17.40 Olevi peatuses.



“Päevased kolm liiniringi saame taastada selle arvelt, et tööpäeva algusest võtame ära pool ning lõpust kaks ja pool liiniringi, meie vaatlused näitavad, et sel ajal on bussi täituvus oluliselt madalam,” rääkis AS GoBus Pärnu regiooni direktor Andrus Kärpuk. “Peame õigeks tagada Raekülast ja Räämalt parema ühenduse turu, perearstikeskuse ja kesklinnaga nende külastamise tippajal.”



Samast kuupäevast, 15. oktoobrist, lisandub üks väljumine Niidupargist tööpäevadel kell 15.45 liinil number 2 Niidupark-Rääma, Riia maantee-Merimetsa-Olevi.



“See muudatus tuleneb kutsehariduskeskuse ettepanekust arvestada tundide lõpuajaga,” mainis Kärpuk. „Selleks peame ära jätma liini number 11 sõidud Veepuhastusjaama, kus sõitjaid praktiliselt ei ole. Jätame sinna käiku ainult hommikuse kell 7.40 saabuva bussi.“



Suurest juunikuisest linnaliinide vähendamisest on nüüdseks möödunud mitu kuud. Kärpuki sõnutsi on tehtud bussiliikluse muudatuste osas mitmeid ettepanekuid.


Soovide sõelumisel tuleb arvestada, et liinide üldine läbisõit jääks endiseks. „See tähendab, kui midagi lisada, peab kuskilt samavõrra busse käigust ära võtma,“ selgitas Kärpuk.



„Parimate lahenduste leidmiseks oli vaja ära oodata nii kooli algus kui ka veidi halvemad ilmad, mis inimesed jälle bussidesse tooks ning seeläbi vajadustest parema pildi annaks,“ ütles Kärpuk.



Muudatuste kohta ootab teenindajafirma arvamusi aadressil parnu@gobus.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles