Cardo Remmel otsustas võimuliidu hüljata

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cardo Remmel.
Cardo Remmel. Foto: Urmas Luik

Praegusele Pärnu koalitsioonilepingule Rahvaliidu nimel alla kirjutanud Cardo Remmel otsustas erakonnast välja astuda, et Toomas Kivimägi valimisliidu nimekirjas taas volikogusse kandideerides “linna poliitilisest võimuvõitlusest puhastada”.


“Et kandideerin Toomas Kivimägi valimisliidus volikogu esimehe kohale ja oleme oma valijatele lubanud linna poliitilisest võimuvõitlusest puhastada, oleks valija suhtes ebaõiglane, kui kuuluksin samal ajal Rahvaliitu,” teatas Remmel meediaväljaannetele saadetud pressiteates. Ta lisas, et kuna hetkel puudub Pärnus võimalus Rahvaliidu ridades oma tõekspidamisi ellu viia, peab ta õigeks kuuluda vaid apoliitilistel põhimõtetel toimivasse valimisliitu.



2007. aasta 14. veebruaril realiseeris Remmel oma poliitilisi tõekspidamisi Rahvaliidu esindajana praegu kehtivat Keskerakonna, Reformierakonna ja Rahvaliidu koostöölepet allkirjastades. Kuigi ta oli selleks ajaks abilinnapea kohast loobunud, juhtis Remmel koalitsiooninõukogu aseesimehena nõukogu koosolekuid ajal, kui koalitsiooninõukogu esimees Vello Järvesalu ei saanud seda teha.



2005. aasta sügisest 2006. aasta sügiseni oli Remmel Rahvaliidu esindajana Pärnu abilinnapea, pärandades oma ametikoha perekonnatuttavale Vambo Talule, kes hiljem abilinnapea kohast loobus ja nüüd Keskerakonna nimekirjas volikogusse kandideerib.



“Rahvaliidu liiga väikese mandaadi tõttu ei olnud võimalik linnas midagi ära teha. Samas nägin, et mul on palju häid ideid, mille teostamiseks on vaja tugevat mandaati, vältimaks poliitilist jagelemist,” kommenteeris Remmel tööd linnavalitsuses.



Remmeli endistele kolleegidele linnavalitsuses ei meenu ükski Remmeli idee, mis oleks jäänud ellu viimata. Samuti ei suuda nad nimetada algatusi, millega Rahvaliidu volikogu liikmed Jaan Urb ja Juhan Pihelbu oleksid välja tulnud.



Nüüd kandideerivad Remmel ning rahvaliitlased Jaan Urb ja Erni Metsal Kivimägi nimekirjas, mis on seadnud eesmärgiks Keskerakonna ja Reformierakonna linnavalitsuse kukutada. Rahvaliidu teabejuhi Manuela Pihlapi andmetel pole Urb ja Metsal erakonnast lahkumiseks soovi avaldanud.



Rahvaliidu aseesimees Kajar Lember tõdes, et erakonnast lahkumine on igaühe vaba valik. Küsimusele, miks nad pärast Talu lahkumist kedagi teist abilinnapeaks ei leidnud, vastas Lember, et koalitsioonipartnerid eelistasid koha koondada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles