Kadetid õpetasid noori vaba aega veetma

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülejõe gümnaasiumi noored õpivad mõistlikult vaba aega veetma.
Ülejõe gümnaasiumi noored õpivad mõistlikult vaba aega veetma. Foto: Erakogu

Sisekaitseakadeemia politseikolledži politseikooli kadetid käisid Pärnu Ülejõe gümnaasiumi 9. klassi õpilastele rääkimas kuidas vaba aega mõistlikult kasutada ja seaduskuulekalt käituda.


Projekti „Mõistlik vaba aeg Pärnu linnas” raames selgitasid politseikadetid Marko Oja ja Birgit Siim Ülejõe gümnaasiumi üheksandikele esmaspäevasel üritusel nii seadusandlust kui alternatiivseid võimalusi, kuidas oma vaba aega veeta. Pärnu noorte vabaajakeskuse juhataja Annely Reile tutvustas õpilastele Noorteka tegemisi.



Mängiti võistkondlikke mänge ja osaleti viktoriinis. Noortele korraldati orienteerumismäng, kus igas punktis ootas võistkonda politseikadett, kes esitas noortele tõsielulise kaasuse, mis noortel koos lahendada tuli. Mängu lõpp-punkt oli noorte vabaajakeskuses.



Vabaajakeskuses näidati noortele õppefilmi “Tegi pätti” kolmandat osa, mis räägib alaealiste komisjonist ja Eesti erikoolidest. Reile arutles noortega filmi teemadel ja noored said väljendada oma arvamust erikoolidest ja nende tulemuslikkusest.



Päeva lõppedes jagati võistkondlike mängude võitjatele auhinnad. Kuulutati välja vaid esimene koht, kes said auhinnaks kolm pitsarestorani kinkekaarti. Ülejäänud võistkonnad said auhinnaks kommi ja helkureid.  



Pärnu maakonnas on alaealiste toimepandud rikkumised enamasti seotud tegevusetusega. Pärnu linna statistiliste andmete järgi panid alaealised möödunud aastal toime 244 kuritegu, nendest 63 tänavakuritegu.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles