Aivar Mäesoo: Tunneli lõpus paistab valgust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Mäesoo.
Aivar Mäesoo.
Tupo klubi president Aivar Mäesoo, homme on Mõisakülas Arnold Luhaääre mälestusvõistlused tõstmises. Kui palju meie linna ja maakonna sportlasi läheb võistlema?

Meilt ei lähe keegi võistlema. Juba kaks aastat ei ole Pärnus ega maakonnas ühtegi tõstmise treenerit palgal. Spordijuhtide arvates puudub meie alal perspektiiv ja majanduse praeguses seisus ei suuda ka kõige suurem fanaatik ilma rahata pikalt töötada.



Kas võib öelda, et veel mõni aasta tagasi üks meie edukaimaid alasid, tõstmine on lõplikult hingusele läinud?


Nii väita oleks vale, sest Ülejõe gümnaasiumi kõrval olevas Tupo klubi tõstesaalis käib vilgas tegevus. Meil on korralik varustus ja head duširuumid ning saunad nii meestele kui naistele. Saal on avatud iga päev kella 15.30-21, regulaarselt harjutab seal tosin meest.



Reimo Mäesoo on kohal ja aitab harjutajaid jõu ning nõuga. Tal pole küll treeneritöö kvalifikatsiooni, kuid minu arvates võiks noormehest kunagi tõstjate juhendaja saada.



Tänaseks manalateele läinud Albert Oja ja Jaan Utsar olid samuti iseõppijad. Olukord ei ole lootusetu, tunneli lõpus paistab ikka veidi valgust.



Millega tegeleb pikki aastaid Eesti tõstmist valitsenud, kuid dopinguga patustamise eest kaheks aastaks diskvalifitseeritud Andrus Utsar?


Andrusel on kaheaastane karistus kantud. Ta on pereisa, kasvatab lapsi ja teeb oma lõbuks trenni. Meie teine lootustandev tõstja Mikk Kasemaa lõpetas sportlasekarjääri siis, kui rahakraanid lõplikult kinni keerati.



Kas spordihalli valmimine võib anda Pärnu tõstespordile uue tõuke?


Ikka võib. Hallis on tõstjate tarbeks saal olemas, kuigi kange ja muud varustust pole sinna veel ostetud. Positiivne on, et halli ehitamise ajal võeti arvesse tõstjate soove tuua Pärnusse suuri rahvusvahelisi võistlusi.



Minu arvates võiks siia planeerida kas või Euroopa meistrivõistlusi, alustada võiks näiteks Balti karikavõistlustega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles