Päästjad nägid mootorisse roninud kõutsi vabastamisega kurja vaeva

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad aitasid Pärnus parklas seisnud auto mootori vahele roninud üheksa-aastast heas toitumuses kõutsi, kes omal jõul sealt välja ei saanud.
Päästjad aitasid Pärnus parklas seisnud auto mootori vahele roninud üheksa-aastast heas toitumuses kõutsi, kes omal jõul sealt välja ei saanud. Foto: Lääne-Eesti päästekeskus

Pärnu päästjad nägid täna pärstlõunal parklas seisnud sõiduauto kapoti alla roninud ja mootori vahele kinni jäänud üheksa-aastase kassivolaski vabastamisega kurja vaeva – loomakese lahtipäästmisoperatsioon, mille vältel tehti kapotialust tühjemaks ja veeti auto päästekeskuse garaaži kanalile, kestis poolteist tundi.


Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Viktor Saaremets rääkis, et üheksa-aastase kõutsi Kiska Krisheri omanik avastas täna pärastlõunal, et tema haledalt näuguv lemmik oli kinni jäänud ühe Laia tänava parklas seisnud auto mootoriruumi.



Politsei abiga õnnestus auto omanik välja selgitada ja hädalistele appi saata, ent auto kapoti avamisel looma mootori vahelt kätte ei saadud.



Ka kohale tulnud päästjate ponnistused ei kandnud vilja ja nii otsustati kassipäästmisoperatsiooni jätkata Lääne-Eesti päästekeskuse garaažis kanalil, kus mootoriruumile pääses ligi auto põhja alt.



Abi ei olnud aku ja selle põhja mahamonteerimisest – pea ees mootori vahele roninud kassivolaskit lahti päästa see ei aidanud. “Kass oli šokis ja krampis ega tulnud kuidagi tagurpidi välja,” seletas Saaremets.



Lõpuks kutsuti appi veel Halveti loomakliiniku töötaja, kassile uinutava süsti tegi. Pärast seda suutsid päästjad looma lõpuks vabastada.



Päästeoperatsioon lõppes kell 17.15.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles