Kivimägi peab Pärnu juhtimises eesmärgiks eelarvetasakaalu

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maavanem Toomas Kivimägi.
Pärnu maavanem Toomas Kivimägi. Foto: Urmas Luik

Pärnus ülivõimsalt valimised võitnud Toomas Kivimägi peab enda eesmärgiks viia järgmise aasta eelarve tasakaalu.


33kohalisest Pärnu linnavolikogust sai  Kivimägi valimisliit 14 kohta. Suurem osa mandaatidest tuginevad Kivimägi isiklikul 5341 häälel, vahendas "Aktuaalne kaamera".



Koalitsiooniläbirääkimisi hakkab Kivimägi ja tema valimisliit pidama Isamaa ja Res Publica Liidu, sotsiaaldemokraatide ning Reformierakonnaga.



Keskerakond eesotsas Mart Viisitammega võib ainsana opositsiooni jääda.



Koalitsiooniläbirääkimistel tuleb kõne alla linna tugevasti miinuses eelarve. Et eelarve on suures defitsiidis ja võlg 383 miljonit krooni, on eesmärk järgmise aasta eelarve tasakaalu viia. See eeldab kärpeid.



"20 protsenti tuleb linnavalitsemiskulude kärbe. Esimene asi, mis kindlasti kaob, on 13. palk. Teiseks olen seda meelt, et linnavalitsuse koosseis on vaja üle vaadata ning tõenäoliselt tuleb vähendada inimesi," selgitas Kivimägi.



Kuigi Keskerakonna kaheksa volikogu kohta jäetakse tõenäoliselt opositsiooni, usub Viisitamm, praegune linnapea, et see ei ole tal viimane kord Pärnut juhtida. Viisitamme arvates ei tea Kivimägi Pärnu kui kohaliku omavalitsuse ülesandeid ja funktsioone.



"Tegelikult on ta ikka Pärnu elust väga kaugel ega tea neid kohaliku omavalitsuse ülesandeid ja funktsioone. Enne kui hakata laamendama, tuleb teha endale selgeks, millega üks või teine tegeleb, ja alles siis võtta vastu otsuseid," rääkis Viisitamm.



Uuele  koalitsioonile ennustab Viisitamm eluiga jaanipäevani. "Ma ei tea, mis aasta jaanipäeva ta silmas pidas. Kui see on nelja aasta pärast, siis ma ei näe selles küll vähimatki probleemi," vastas Kivimägi Viisitamme ennustusele.



Kui kõik läheb nii, nagu Kivimägi loodab, koguneb Pärnu uus linnavolikogu juba järgmisel nädalal.



Praegune Pärnu maavanem paneb ameti maha, kui koalitsioon loodud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles