Juhtkiri: Jõudu tööle, Toomas!

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Vähe sellest, et Pärnu maavanem Toomas Kivimägi on taasiseseisvunud Eestis kõige pikema staažiga maavanem, on ta vajutanud teisegi jälje maakonna ajalukku, olles oma valimisnimekirjaga äsjastel kohalikel valimistel teinud Tarandit. Kivimägi hääletustulemust ja valimisnimekirja mandaatide saaki Pärnu linnavolikogus annab järele teha.


Pärnu senine linnapea Mart Viisitamm läbis valimised pealtnäha hästi, kuid erakonna sisuline kaotus pea kogu Pärnumaal teeb siinsest Keskerakonna organisatsioonist Tallinna edu taustal patuoina. Pole võimatu, et erakonna maine kohendamiseks viiakse Viisitamm üle kuhugi mujale nii-öelda tootvale tööle.



Pärnule oleks pärast valimisi kõige kasulikum laiapõhjaline koalitsioon, mille vastas, opositsiooni pingil istuks Keskerakond. Kuigi koalitsiooniläbirääkimised on algamas, võtab uue linnavalitsuse ametisse kinnitamine rohkem aega. Kõigepealt peab ära ootama riigikogu otsuse, millega avaliku teenistuse seadust muudetakse nii, et maavanema kohal olnud inimene võiks olla valitud linnapeaks. Pärnule pole vaja, et juba teine linnapea saaks kaela kohtuasja.



Kuna avaliku teenistuse seaduse teine lugemine peaks toimuma kuu lõpus, on ajagraafikuga kõik korras. Praegu peab Pärnus keskenduma tegusa valitsuskoalitsiooni loomisele.



Nagu mõnigi kord varem on lootused ja ootused kõrged. Pärnakad on selgesti kinnitanud, et soovivad muutusi. Linn vajab hädasti tublit ja vastutustundlikku linnavalitsust, mis hooliks nii Pärnu mainest kui linlaste arvamusest. Suvepealinn peab taas hakkama särama! Olles pälvinud vaesel ajal erakordse usalduskrediidi, saame soovida vaid jõudu tööle, Toomas! Pea inimestega nõu ja saad raskel ajal vajalikku abi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles