Tõnis Kasemets lõpetas hooaja viiendal kohal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Kasemets.
Tõnis Kasemets.

Pärnus pärit vormelisõitja Tõnis Kasemets sai USAs 36. hooaega tegutseva Altantic Championshipi võistlussarja viimasel etapil Laguna Secas neljanda koha, aasta kokkuvõttes tuli 103 punkti kogunud eestlane viiendaks.


Sarja võitja, 18aastane John Edwards ja teise koha saanud Jonathan Summerton teenisid (mõlemas Newman Wachs Racing) võrdselt 182 punkti, kolmas oli Team Stargate Worlds tiimi esindav Simona De Silvestro (176) ja neljas Frederic Vervich Condor Motorspordist (131).



Enne viimast etappi liidrikohta hoidnud Simona De Silvestro tegi finaaletapi esimesel ringil avarii soomlase Markus Niemelaga (Jensen Motorsport), mis maksis 21aastasele neiule suure tõenäosusega üldvõidu. Kolmanda finišijoone ületanud Niemela sai kohtunikelt karistada, ta taandati kaks kohta tahapoole.



"Viimase sõiduga võib rahule jääda, kuid hooaja kokkuvõttes lootsin kõrgemat kohta," ütles Polestar Motor Racingu tiimi kuuluv 35aastane Kasemets. "Esikolme hulka pääsemiseks oleks meie meeskonnal vaja rohkem insenere ja intensiivsemaid treeninguid. Samas tuleb tunnistada, et meie praegusi võimalusi arvestades on viies koht 20 konkurendi seas korralik tulemus."



Väärib märkimist, et Atlantic Championshipi sarjas on sõitnud Põhja-Ameerika kõrgeima liiga, Indy Cari piloodid Bobby Rahal, Danny Sullivan, Michael Andretti, Jimmy Vasser, Danica Patrick, Dan Wheldon, Graham Rahal ja Raphael Matos. Samas sarjas on oma karjääri alustanud ka F1 legendaarsed sõitjad Gilles Villeneuve, Jacques Villeneuve ja Keke Rosberg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles