Vahur Mäe: Ootame osalejate rekordit

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Mäe.
Vahur Mäe. Foto: Urmas Luik
Kahe staadioni jooksu vedaja Vahur Mäe,
kuidas pühapäevase kahe staadioni jooksu korraldamine edeneb?

Sujuvalt, kokkutöötanud meeskond tegutseb. Mai rajoonis on paar märga kohta ja pühapäevaks ennustatakse vihma, aga usun, et korralduse poolelt kõik laabub ja sünnib uus osalejate rekord. Mullu oli jooksjaid 212, tänavu on juba eelregistreerimisega kirjas 200.



Kes tuntutest jooksevad?


Naistest Maile Mangusson, Evelin Kärner, Galina Bernat, meestest noor talent Keio Kits, kindlasti tuleb välja sõudjaid, kirjas on vanema põlve jooksumehi, nagu Viljo Emajõe, Arnold Laasu ja teisi.



Mida rahvale pakute?


5,2 kilomeetri pikkust jooksu- ja esimest korda ka käimisdistantsi. Ajavõttu, mille teeme seekord ise ja mis arvatavasti ei streigi. Lastejookse Kalevi staadionil, tasuta spordijooki, suppi ja 25kroonist pääset Strandi spaasse, võidu- ja loosiauhindu. Kolmiküritusel - luitejooksul, kahe silla jooksul ja kahe staadioni jooksul - osalenute vahel loosime välja uhke matkasüsta. Kahe esimese jooksu järel on sellele pretendente üle kahesaja.



Kui pikk on kahe staadioni jooksu traditsioon?


Esimest korda joosti 1986. aastal Kalevi staadioni rekonstrueerimise tähistamiseks. Nüüd finišeerime juba aastaid hääbuval spordiareenil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles