Lepp ajas oma ja Luige rahakoti segi

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur-Sepa 13 kinnistul asub veetorn.
Suur-Sepa 13 kinnistul asub veetorn. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu ärimees Elmar Lepp kasutas Lepa kaubakeskuse laiendamiseks raha, mida Leppade ja Hans H. Luige kinnisvarafirma pangast laenas. Nüüd uurib politsei, kas tegu oli usalduse kuritarvitamisega, mille eest võib karistada kuni viieaastase vangistusega.


Enne pühapäeval toimunud valimisi olid reformierakondlane Lepp ja tema firmasid juhtinud volikogu keskfraktsiooni liige Garri Suuk mõjukad Pärnu poliitikud. Luik pani kaks miljonit krooni ettevõtmisesse ehitada Suur-Sepa 13 kinnistul kõrguvast veetornist korterelamu. Paraku jäi Lepa ja Suugi mõjuvõimust ehitusloa saamiseks väheks, sest naabrid asusid võitlema liiga suure kõrvalmaja vastu.



Kaks aastat tagasi olid pangad meeleldi valmis kinnisvaraarendust finantseerima. Lepal tekkis mõte kasutada viit miljonit krooni korterelamu ehitamiseks laenatud raha oma kaubakeskuse laiendamiseks. Nüüd on OÜ Lepa Kaubakeskus ja kinnisvaraarendusfirma SuurSepa Arenduse AS pankrotis. Pankrotihaldur Raivo Piirla peab üheks makseraskuste tekkimise põhjustest Lepa ja Suugi allkirjastatud laenulepingut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles