Sindis kogunevad ekstreemsportlased

Andris Tammela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seitsmendal "Sindi Skate" võistlusel võtavad mõõtu BMXi, rula- ja tõukerattasõitjad.
Seitsmendal "Sindi Skate" võistlusel võtavad mõõtu BMXi, rula- ja tõukerattasõitjad. Foto: Ardi Truija

Laupäeval toimub Sindi skate-pargis seitsmendat korda ekstreemspordiüritus “Sindi Skate”, millele korraldajad ootavad vähemalt pooltsada osalejat võistlema BMX-, rula- ja tõukerattaklassis.

Ürituse korraldaja, Sindi avatud noortekeskuse juhtaja Helle Venti mäletamist mööda sai üritus alguse sellest, et kaheksa-üheksa aastat tagasi tulid kohalikud noormehed mõttele ehitada Sinti ekstreemspordipark.

“Keset linna oli ainult üks tühermaa, mille Sindi linnavalitsus aitas siis asfaltida,” teadis Vent. “Pärast seda otsisin projektiraha, linn aitas ja kohalik töömees ehitas pargi valmis. Kui see oli olemas, otsustasimegi võistluse korraldada.”

Noortekeskuse juhtaja kinnitusel on park väga heas korras, sest noored hooldavad seda regulaarselt. Samuti kasvab skate-park üha suuremaks, sest rampe ehitatakse juurde. „Julgen väita, et vahepeal tegi meie skate-park isegi Pärnu Munamäe pargile silmad ette,” ütles Vent.

Nii nagu kasvab park, tuleb Sindis ekstreemspordiharrastajaidki üha peale. “Need poisid, kes omal ajal alustasid, on juba täitsa meesteks kasvanud,” naeris juhataja. “Aga noortekeskuses puutun ikka poistega kokku ja huvi on kindlasti endiselt elav.”

Kas laupäevasel võistlusel mõni Eesti tuntud nimi osaleb, ei osanud Vent öelda, sest samal ajal on võistlus Tallinnaski ja Sindis toimub osavõtjate registreerimine kohapeal.

“Usun, et keegi tuntum ikka tuleb, sest meil on tänu sponsoritele traditsiooniliselt väga head auhinnad,” lubas Vent.

Üritust juhib ja muusikat mängib Taavi Burket, kes teeb seda kokku juba kuuendat korda. Korra on ürituse päevajuht olnud Tõnu Lindret.

Kohapeal on avatud toitlustus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles