Tori vallavanem põhjendab ametist loobumist vanusega

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tori vallavanem Enda Link.
Tori vallavanem Enda Link. Foto: Urmas Luik

Tori senine vallavanem Enda Link ei kavatse valimisvõidule vaatamata vallavanemana jätkata, põhjendades oma otsust nii küllaldase ametisoldud aja kui enda vanusega.


"See ei ole minu tänane otsus, vaid läbi mõeldud aasta tagasi, et ma rohkem ei tee seda tööd," kinnitas Link Pärnu Postimehele. "Seitse aastat oli minu jaoks piisav aeg ja ma olen selles vanuses, kus ma võiksin natuke juba midagi muud teha. Mul lööb pensioniiga ette enne, kui see valimisperiood läbi saab, ja ma leian, et pole õige teha seda otsust poole peal," selgitas Link. Küll lubab ta aktiivselt kaasa lüüa vallavolikogu töös.



Lingi kinnitust mööda pole koostöö volikogu opositsiooniga kerge olnud, sest sageli seisti ideedele vastu arusaadavate põhjendusteta. See-eest tekkis side vallarahvaga.



Seitse aastat tagasi, kui Link pärast valimisvõitu vallavanemana tööle asus, pidanudki ta esmatähtsaks viia arutelud volikogust külakoosolekute, ümarlaudade ja vallalehe kaudu rahva sekka. Selle positiivse tundega läheb ta nüüd ära. "Seda ma pean väga oluliseks, et see toimib ja jääb toimima, sest meeskond jääb ju vallamajja sama, ega see meelsus muutu," rõhutas ta.



Uus vallavanem valitakse konkursiga ja temalt ootab Link eelkõige oskust koostöös volikoguga hästi palju raha leida, sest selleta tänapäeval läbi ei saa.



"Niipalju kui me oleme arutanud, ei ole meil ju maa all midagi eriti tehtud. Oleme teadlikult "pehmed" pooled ja oma allasutused korda teinud ja ma arvan, et joogi- ja solgiveetorustikud on järgmine suur töö," rehkendas Link.



Vastvalitud Tori vallavolikogu koguneb esimesele istungile neljapäeval. Siis on päevakorras vallavolikogu esimehe ja aseesimehe valimine ning vallavalitsuse liikmete lahkumispalve ärakuulamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles