Lugeja kiri: Vana-Sauga kõnniteest

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Toimetusse helistati Vana-Saugast, kus kevadel oli kõnniteid pühkinud OÜ Rapla Teed. Nii tublisti, et isegi päevinäinud asfalt tuli üles. Nüüd ei pühi kõnniteid keegi ja helistaja arvates polevat see enam majaomanikugi kohustus. Kõnniteed on kaetud puulehtede, õunte ja porilompidega. Eriti hull pidavat seis olema Vana-Sauga 1 juures.


Pärnu linnavalitsuse protokolli-, välis- ja avalike suhete teenistuse juhataja Ela Tomsoni kaudu saime vastuse majandusosakonna teedespetsialistilt Jaak Kannistelt.



Kõnniteede koristamise alus on Pärnu linnavolikogu määrus 18. maist 2006 number 23 "Heakorraeeskirja ja koormise kehtestamine". Koormis määratakse krundi omanikele puhastusalal heakorra tagamiseks.



Puhastusala ulatus üldkasutataval territooriumil on: 1) krundi piirist sõidutee servani, välja arvatud puhastusalal olevad sademeveekraavid, truubid ja maa-aluste tehnovõrkude luugid ja restid; 2) krundi piirist krundiga piirneva veekogu kaldaala vee sügavuseni 0,5 meetrit; 3) jalakäijate tänaval krundi piirist 1,5 meetrit.



Koormise täitja on krundi omanik või linnavolikogu valitud ja krundi omaniku arvel koormist täitev isik.



Vastavalt hankelepingule number 2-13/1029 "Pärnu linna tänavate hooldus 1.08.2008 - 31.07.2014" on OÜ Rapla Teed kohustatud hooldama bussiliiklusega tänavate ääres asuvaid kõnniteid ainult talvel (ehk lumiseid ja libedaid teid).



Mis puudutab Vana-Sauga tänava remonti vajavat kõnniteed, siis 2010. aasta augustist septembrini toimuvad Vana-Sauga tänava (Jannseni-Hobuse lõigul) projekti "Pärnu kesklinna, Ülejõe ja Rääma linnaosa ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni rekonstrueerimine ja laiendamine" raames kaevamistööd, mille lõppedes korrastatakse kõnniteegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles