Kilingi-Nõmmel korvpallis paarsada õpetajat

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kilingi-Nõmme gümnaasiumi võitjavõistkond: Kadri Karon (pildil vasakult), Reine Klettenberg, Kätlin Laur, Age Link; Kuro Link (tagareas vasakult), Erki Kangur, Rait Käbin ja Arko Kask.
Kilingi-Nõmme gümnaasiumi võitjavõistkond: Kadri Karon (pildil vasakult), Reine Klettenberg, Kätlin Laur, Age Link; Kuro Link (tagareas vasakult), Erki Kangur, Rait Käbin ja Arko Kask. Foto: Hendri Parrol

Eesti koolispordi liidu õpetajate traditsioonilisel korvpalliturniiril „Õps" osales tänavu rekordarv pedagooge: Kilingi-Nõmmel peetud võistlustel korvpallis 27 kooli 215 õpetajat.

Korvpalli segavõistkonnad, kus mängisid küll direktorid, küll emakeele- ja matemaatikaõpetajad, pidasid kahel päeval Kilingi-Nõmme spordihoones ja kooli kaarhallis maha kokku 54 tulist korvpallilahingut. Seda kolmes liigas: et vältida ühepoolseid matše, olid võistkonnad johtuvalt varasematest saavutustest jagatud kolme liigasse.

Kui kahes kõrgemas liigas polnud pärnumaalastel sõnaõigust - siitkandi koolid olid seal üldse esindamata -, siis kolmandas liigas võtsid võõrustajad maksimumi ja jätsid esikoha koju.

Kaheldamatult oli võidus oma osa võistkonda juhendanud Aarne Lingil, Kilingi-Nõmme gümnaasiumi direktoril, kes on põhitöö kõrval aastate jooksul treeninud hulga kohalikke korvpallinoori vabriigi tasemel mängumeesteks.

Seekord mängisid Lingi poolt võidule tüüritud võistkonnas kooli kunstiõpetaja Kadri Karon, ajalooõpetaja Reine Klettenberg, saksa keele õpetaja Kätlin Laur, õpilaskodu kasvataja Age Link, kehalise kasvatuse õpetaja Kuro Link, ringijuht Erki Kangur, kilinginõmmelastele abiks tulnud Paikuse põhikooli kehalise kasvatuse õpetaja Rait Käbin ja ringijuht Arko Kask.

Esimeses liigas võidutses Kilingi-Nõmme turniiril Kohila gümnaasium, teises liigas Jüri gümnaasium.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles