Endlas esietendub naiste maailmast jutustav "Tiramisu"

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näidendi autor Joanna Owsianko on nimetanud "Tiramisut" naiste vastuseks meestelavastusele  "Testosteroon", mis Endlas aasta tagasi lavale jõudis.
Näidendi autor Joanna Owsianko on nimetanud "Tiramisut" naiste vastuseks meestelavastusele "Testosteroon", mis Endlas aasta tagasi lavale jõudis. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Endla teatris esietendub täna näitemäng "Tiramisu", mis avab naiste maailma saladusi, etenduse lavastaja on Enn Keerd.


Tiramisu pidavat olema küll kõikide maailma naiste lemmikmaius, kuid see ei ole põhjus, miks autor näitemängule sellise pealkirja pani, vahendas "Aktuaalne kaamera".

"Kõikide maailma naiste lemmikmagustoit, aga ta jätab alati sellise mõrkja järelmaitse. Seda mõrkjust ja kibedust on siin võib-olla isegi rohkem kui huumorit," selgitas lavastaja Enn Keerd.

Mõrkjat naistemaailma avavad vaatajale seitse reklaamibüroos töötavat karjääruhimulist naist, keda ühendab hirm töös ja eraelus läbi põruda. Peidus pinna all on igal omad probleemid ja unelmad.

Näidendi autor Joanna Owsianko on nimetanud seda naiste vastuseks meestelavastusele  "Testosteroon", mis Endlas aasta tagasi lavale jõudis.

Mõlemad lavastanud Enn Keerdi hinnangul on tegu siiski üsna erinevat laadi ja iseseisvate lugudega, millel sarnasust vaid nii palju, et ühes on laval seitse meest ja teises seitse naist.

Kui "Testosteroon" aitab ehk naistel mehi paremini mõista, siis võiks "Tiramisust" loota naiste hingeelu õpikut meestele.

"Tehes seda lugu, sain kahe kuuga küll naistest palju rohkem teada kui kogu oma eelneva 53 aastaga," ütles Keerd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles