Wolfsburg peab end Pärnu vastu favoriidiks

Andris Tammela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VFL Wolfsburgi naiskond väravat tähistamas.
VFL Wolfsburgi naiskond väravat tähistamas. Foto: www.vfl-wolfsburg.de

UEFA meistrite liiga play-off-turniiril Pärnu jalgpalliklubi naiskonna vastaseks loositud Saksamaa meister VFL Wolfsburg peab paarist edasipääsu kohustuslikuks.

“Pärnu JK on meie jaoks täiesti tundmatu võistkond, aga valmistume mõlemaks mänguks professionaalselt,” ütles VFL Wolfsburgi treener Ralf Kellermann klubi kodulehele. “Meil on hea meel mängida taas kord meistrite liigat ja teha selle raames oma esimene sõit Eestisse. Meie edasipääs peaks olema kohustuslik.”

VFL Wolfsburgi koduleht kirjeldab JK Pärnut kui Eesti läbi aegade edukaimat jalgpallinaiskonda, kes on valitsev meister ja tulnud kokku Eesti meistriks seitse korda.

Sakslased on kursis, et Jüri Saare juhendatav naiskond läbis esmakordselt meistrilte liiga ajaloos kvalifikatsiooniturniiri, kogudes kaks võitu ja ühe viigi.

Peamiselt eestlannadest koosnev naiskond peab kodulehe andmeil oma kodumängud 1500 pealtvaatajat mahutaval Raeküla staadionil.

2003. aastast Saksamaa Bundesligas mängiv VFL Wolfsburg tuli eelmisel hooajal esimest korda Saksamaa meistriks ja võitis kohe esimesel katsel UEFA meistrite liiga. Naiskonna neli liiget kuulus suvel Euroopa meistriks kroonitud Saksamaa naiskonda. VFL Wolfsburg peab oma kodumängud 22 000 vaatajat mahutaval staadionil.

On ka tähelepanuväärne, et VFL Wolfsburgi mängija Lena Goessling sai tänavu UEFA Euroopa parima naisjalgpalluri valimisel teise koha.

Pärnu JK ja VFL Wolfsburg kohtuvad esmalt 9. oktoobril Tallinna A. Le Coq Arenal. Korduskohtumine peetakse nädal hiljem Saksamaal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles