Soldati talu perenaine Ellen arvab valla kaugeks

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Mul on kanad, siis on üks tegevus, et tõused ja tead, on vaja lauta minna,” ütleb Ellen Orav oma lillelises koduõues.
“Mul on kanad, siis on üks tegevus, et tõused ja tead, on vaja lauta minna,” ütleb Ellen Orav oma lillelises koduõues. Foto: Urmas Luik

Mispärast üks talu külas Soldati-nimeliseks ristiti, sellele arvab pererahvas Ellen ja Heinrich Orav seletuseks, et eks vanasti pärast 25aastast sõjaväeteenistust ühele soldatile see koht siin anti ja paar hektarit maad ka juurde.

“Meie oleme mõlemad metsakombinaadis tööl käinud, siin oli Pärnu metsakombinaadi metsapunkt. Kui see kadus, käisin natuke raudtee peal ja metskonnas, kolhoosiga meil midagi pistmist ei olnud,” veab perenaine jutuotsa ja peremees kuulab majatrepil seistes seletamist pealt.

“Õige paljud on surnud või ära läinud, inimesed vananevad. Sai siin hiljuti meenutatud, et praegu on Laiksaare külas veel 49 maja alles, osa neist on tühjad või suvitajate käes, aga 31 on täielikult kustunud, nii et väga tihe küla on olnud,” räägib Ellen mõtlikult.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles