Tsaariaegses metskonnamajas käis metsaülem koolis

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laiksaarde ehitati tsaariajal, 1910. aastal metskonna kontor, mis saab peale punase kivimustrilise plekk-katuse ja hoiab remondi järel sooja kinni. Hoones asub RMK Pärnumaa metskonna kontor, metsaülem Heiki Ärm on uhke selle üle, et üleriigilistelt kutsevõistlustelt naasis tema juhitud võistkond esikohaga, mida kinnitab massiivne männipuidust plaat.
Laiksaarde ehitati tsaariajal, 1910. aastal metskonna kontor, mis saab peale punase kivimustrilise plekk-katuse ja hoiab remondi järel sooja kinni. Hoones asub RMK Pärnumaa metskonna kontor, metsaülem Heiki Ärm on uhke selle üle, et üleriigilistelt kutsevõistlustelt naasis tema juhitud võistkond esikohaga, mida kinnitab massiivne männipuidust plaat. Foto: Urmas Luik

Riigimetsa majandamise keskuse (RMK) Pärnumaa metskonna kontorihoone Laiksaares on remondis ja metsaülem Heiki Ärm veidi närvis, sest pilti oleks parem teha, kui tellingud maas ja ümbrus ehitusprahist puhas.

Tsaariaegsele, 1910. aastal ehitatud metskonnakontorile Tali-Tõitoja-Häädemeeste ristis annavad uut ilmet Saaremaa firma Arens Ehitustööd mehed ja kauni mihklikuu alguses pole kahtlustki, et 15. septembriks, nagu lubatud, on töö tehtud.

“See on meie hõreda ja vana maja soojemaks tegemine, vooder on vahetatud, osa pehastunud aknaaluseid ja nurkasid samuti, uus katus tuleb punasest kivimustriga plekist,” räägib Ärm sellest, miks auväärses eas hoone kõpitsemist vajas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles