Üks Jakobsoni pargi tee läheb kivi alla

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui osaühingu Kaks Kivi töömees Kardo on saanud tööga ühele poole, katab Jakobsoni pargi enim kasutatavat kõnniteed osaliselt punane kivisillutis.
Kui osaühingu Kaks Kivi töömees Kardo on saanud tööga ühele poole, katab Jakobsoni pargi enim kasutatavat kõnniteed osaliselt punane kivisillutis. Foto: Urmas Luik

Kõnnitee, mis viib Pärnus Jakobsoni pargis diagonaalis Rüütli tänavalt üle haljasala maavalitsuse ette, kaetakse punase kivisillutisega.

Punakat tooni kivi valiti pargi enim kasutatavale liikumissoonele just selle tagamõttega, et siinne jalutusrada sarnaneks Rüütli tänavaga, moodustades selle loogilise jätku.

Mõne aasta eest põhjalikult renoveeritud Jakobsoni pargi jalgteed on saanud kõva kriitika osaliseks, sest vihmaga kipub sajuvesi graniitsillutisele kogunema ja helehall lödi jalatseid määrima. Kuiva ja tuulisema ilmaga aga muutub park tolmuseks. Kõrge kontsaga on siin ebamugav astuda aga igal ajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles