Kollane doonoritelk peletab hirmu

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kohe pärast avamist tekkis täna Pärnu südalinnas Martensi platsil avatud doonoritelgis verd loovutada tahtjatest järjekord, mis püsis kogu päeva.

Varasematest aastatest tuttav kaitseväe tumeroheline telk on oma aja ära elanud ja täna kella 14ni Pärnus avatud kollased telgid kuuluvad päästeametile. Heledavärvilistes telkides on hoopis valgem ja need tekitavad sisseastujates rõõmsa meeleolu. See on väga tähtis, sest vere loovutamine tekitab paljudes esmadoonorites või sellest alles mõtlevates inimestes pisut hirmu. Varasemad aastad on näidanud, et kesklinnas asuvad telgid toovad kohale palju esmadoonoreid. Näiteks eelmisel aastal oli 211 doonorist 72 esmakordsed.

Täna verd loovutanud inimeste seas torkas samuti silma, et enamik olid noored. “Jah, noored ongi meil kõige aktiivsemad doonorid,” kinnitas Pärnu haigla veretalituse juhataja Alli Tiik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles