Armada-sõit tõi Pärnusse auhindu

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armada võidusõidul on sajad sõitjad sõlmes nii stardis kui finišis, võit kuulub aga ikka selle päeva tugevaimale.
Armada võidusõidul on sajad sõitjad sõlmes nii stardis kui finišis, võit kuulub aga ikka selle päeva tugevaimale. Foto: Fred Killing

Võistlushooaega lõpetavad ja uut treeningtsüklit juba alustanud sõudjad tõid Šveitsis Berni lähedal Hohensee järvel peetud kuulsalt Armada-võistluselt Eestisse taas mitu auhinda.


Ühepaate startis üheksakilomeetrisele sõidule 234. Võitis paljukordne maailmameister uusmeremaalane Mahe Drysdale samuti kõrgelt tituleeritud kaasmaalase Nathan Coheni ja üllatuse serveerinud viljandlase Kaspar Taimsoo ees.



"Drysdale tundus olevat verine mulluse Allar Rajale allajäämise eest, alustas aktiivselt ja läks peagi teistel eest," kommenteeris treener Matti Killing.



Taimsoo sai kolmanda koha medali kõrval veel U23 klassi esikoha. Mullune võitja Raja oli seekord viies, iginoor Jüri Jaanson 12. ja narvalane Vladimir Latin 14. Kaisa Pajusalu lõpetas absoluutarvestuses 50. kohal, olles naiste arvestuses neljas.



"Allarit ehk rõhus veidi tiitli kaitsmise pinge, Latin ja Rauno Talisoo takerdusid stardis, arvatavasti olid Jaansoni soovid suuremad, aga meie esiotsas lõpetanud olid kõik, arvestades seda, et me selleks võistluseks ju spetsiaalselt ei valmistunud, vaid võtsime Armadat kui traditsioonilist sügisest vaheldust, väga tublid," arvas Killing. "Kaisagi sai oma Armada-sõitude kõrgeima koha, jäädes napilt esikolmikust välja. Ja meie noored olid väga tublid."



Eesti sõudmise järelkasvu potentsiaali näitab fakt, et Joosep Laos oli A-klassis kolmas (üldarvestuses 33.), B-klassis võtsid kaksikvõidu Karl Koppel (61.) ja Geir Suursild (67.), neidude A-klassi võit kuulus Koidu Killingule (144.).



Kahjuks tabas edukalt võistluselt koju naasnud Pärnu Kalevi sõudjaid juba teist korda halb üllatus, kuna nende treeningbaasis oli vandaalitsetud. Lõhutud oli kaatreid, majakesi, pinke ja muud, nördinud treener Killingu sõnul lihtsalt sigatsetud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles