Noored õppisid “Tuleviku tuuril” karjääri planeerima

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

MTÜ Suunaja lõpetas sel nädalal projekti “Tuleviku tuur 2009”, mis aitas kasvatusraskustega noortele tutvustada edasisi õppimis- ja töötamisvõimalusi Pärnumaal ja kaugemal.


“Tuleviku tuur” sai juba teist aastat rahastuse Pärnu maavalitsuse projektikonkursil. Eelmisel aastal osalesid tuuril Vändra, Sindi ja Tõstamaa koolinoored, seekord hõlmas projekt venekeelseid kasvatusraskustega noori Vene gümnaasiumi 7.-9. klassidest.



Noored käisid mitmes Pärnumaa ettevõttes, külastati Paikre prügilat ja sorteerimisjaama, Pere Leiba ja Frontier Hockeyd.



Õpilastele tutvustati infoportaale, mis abiks töö ja sobiva kooli leidmisel. Näiteks uuriti Rajaleidja portaalist, mida kujutavad endast erinevad ametid ja kus saab neid omandada. Pärnu õppenõustamiskeskuse noorte infopunktis ja Eesti töötukassa Pärnumaa osakonnas kohtuti spetsialistidega.



“Paljudele noortele oli uudis, et Eestis on nii palju võimalusi vene keeles kutseharidust omandada,” ütles noorte infopunkti karjääriinfo spetsialist Monika Lehtmets. “Nende jaoks oli oluline seegi, et kogu vajaliku info said nad oma emakeeles.



Projekti põhieesmärk oli hoida noori kuritegelikule teele sattumast, tõsta noorte motivatsiooni oma põhikooliõpingud lõpule viia ja tutvustada haridustee jätkamise võimalusi.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles