Ago Kitsemets: Lehed ja oksad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Olen 40 aastat elanud Pärna tänaval, mis on üks suuremate ja vanemate pärnadega tänav, kuid 18 aasta jooksul ei ole keegi kuivanud oksi maha saaginud. Kõik kuivanud oksad kukuvad tormi ajal ise.


Tuulise ilmaga on ohtlik Pärna tänaval sõita, rääkimata parkimisest. Pärast tormi ei ole mina näinud, et keegi oleks sõiduteelt mahakukkunud oksi ära koristanud.



Pärnu Postimehest lugesin Kristiina Kupperi juttu, et majaomanik on heakorraeeskirjaga määratud kohustuslikult puhastama oma krundi piirist kuni sõiduteeni. Olen pool meetrit sõiduteedki puhastanud koos rentsliga.



Räägitakse puhastamisest ja korrashoiust. Siiani on küll kõik väga selge, aga kuhu see praht panna?



Lihtne oleks ju nii mõista, et mina tellin konteineri ja konteineriveo, kuid need ei ole ju minu puud.



Koristan rõõmuga. Iga nädal läheb asfaldi peal pühkides üks 25kroonine luud. Aga okste ja lehtede veo peaks ikka omanik (linn) organiseerima. Või kuidas?



Aastaid oleme lehti kogunud Pärna ja Nikolai tänava nurgale. Lahtisi hunnikuid on hea koguda vaikse ilmaga. Mis te arvate, mis sellest hunnikust saab tuulise ilmaga?



Võiks ju koguda kilekottidesse ja linnavalitsus võiks organiseerida mõnel kindlaksmääratud päeval äraveo.



Kuid arvatakse, et linnakodanik peab ise omal kulul selle tellima. See heategu, mis praegu Kristiina Kupper teeb, on ju ainult sügisel lehtede langemise ajal.



Pärna tänaval on seda teenust kogu suve tarvis. Ei ole suve jooksul sellist aega, kui midagi ei pudise puudelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles