Juhtkiri: Mart Viisitamme ränk pärand

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Peatselt Pärnu linnavalitsuse tolmu jalgadelt pühkiva Mart Viisitamme pärand võib osutuda linnale kordades rängemaks ja koormavamaks, kui praegu välja on tulnud, sest pea iga nädal toob avalikkuse ette mõne järjekordse seiga, mis avab Keskerakonna hoolimatust linna majandamisel.


Tänane Pärnu Postimees kirjutab, et Esplanaadi 10 ümber aastate jooksul toimunu võib jõuda kuluka lõpuni, sest Viisitamm on sõlminud kokkuleppe hoone ostnud OÜ Herderiga ja see kokkulepe võib võtta linnakassast 42,3 miljonit krooni.



Käigud ja sõnavõtud, millega Viisitamm pärast valimistel lüüasaamist on esinenud, olid kui ettekuulutused, et suuremad paugud on alles tulemas. Kui kohalikku omavalitsust mitu aastat juhtinud mees ühel hetkel räägib, et pole üldse oluline, millised arved on maksmata, ning jutlustab harjunud moel sellest, kuidas tema pole linnajuhtimisel vigu teinud, süüdi on eelkõige võimupartnerid ja kõik teised peale tema enda on ebakompetentsed, näitab see vastutusvõime puudumist ja oskamatust kaotada.



Ühe inimese isiklik traagika ei tohiks siiski avaldada Pärnu linnale sellist mõju, nagu Viisitamme tegevusetus ja käegalöömine seda teeb. Ajal, mil uus koalitsioon mõtleb sellele, kuidas linna mudast välja tõmmata, tõmbab Viisitamm sujuva liigutusega linnale veelgi vett peale.



Et Viisitamm Herderi ja linna vahelises vaidluses ettevõtja poole asus, ainult tõestab juba ammu teada tõsiasja, et ta tegelikult ei hooli Pärnust ega selle inimestest, kuid see õppetund läheb Pärnu linnale palju maksma. Süü kokku keedetud supi eest ei ole siiski vaid Keskerakonna ja Viisitamme kanda. Oma panuse praeguste murede suurendamisse on eri aegadel andnud nende koalitsioonipartneridki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles