Pärnumaal vahetub veel üks vallavanem

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ares jätkab rahvaliitlastest vallavanema Jaanus Männiku ja volikogu juhi Vilja Alamaa tandem.
Ares jätkab rahvaliitlastest vallavanema Jaanus Männiku ja volikogu juhi Vilja Alamaa tandem. Foto: Urmas Luik

Detsembris vahetub Tootsis vallavanem: ameti paneb maha Kaljo Ahman ja asemele astub Kalev Kaljuste. Ares ja Tõstamaal jätkavad senised vallajuhid.


Tootsi vallavolikogu seitsmest liikmest kolm soovisid, et vallavanemana jätkaks senine vallajuht Kaljo Ahman, nelja voliniku soovil asub sellele kohale siiski senine volikogu esimees Kalev Kaljuste.



17. detsembriks tuleb Kaljustel kokku panna vallavalitsuse koosseis, niikaua jätkab ta valla kommunaalettevõtte juhina.



“Kohavahetusotsus sündis sellest, et sebisin kogu aeg mitme asjaga: juhtisin kommunaalettevõtet, olin vallavolikogu esimees ja käisin valda esindamas. Otsustasin nii sellepärast, et tegingi osaliselt juba seda tööd ja õige oli võtta selle eest vastutus. Rahva toetus oli selleks olemas, sest keegi ei valinud mind ju enam volikogu esimehe, vaid kui vallavanema kandidaati,” põhjendas Kaljuste.



Kaljuste peab põhiliseks hoida eelarve tasakaalus, üle vaadata valla arengukava, minna edasi hooldekodu rajamise ja Järvakandi-Vändra ühinemisega, millele Tootsi rahvas andis rahvaküsitlusel oma toetuse.



“Olles senini volikogu esimees, on mul teadmine, milline seis vallas on ja kuidas võiks seda edasi viia,” kinnitas Kaljuste.



Ares jätkab vallavolikogu üksmeelse otsusega Jaanus Männik ja Tõstamaal samuti vallavolikogu üksmeelse otsusega Toomas Rõhu. Kummaski rohkem kandidaate vallavanema kohale ei esitatud.



Mõlemas kinnitati ühtlasi vastvalitud vallavanemate ettepanekul kohe vallavalitsuse koosseis, kuhu Ares kuuluvad nagu ennegi vallavanem Jaanus Männik, abivallavanem Lauri Luur, Reet Alamaa, Tiia Puusild ja Siret Tammekänd ning Tõstamaal vallavanem Toomas Rõhu, abivallavanem Anu Peterson, pearaamatupidaja Karin Randmäe, maanõunik Helle Vahemäe ning keskkonna- ja arengunõunik Kerli Brandt, Tõstamaa vallavalitsuse uuest koosseisust jäi välja sotsiaaltöötaja Enda Väli.



Kinnitati volikogude komisjonid. Ares juhib revisjonikomisjoni Leho Pahk, eelarve- ja arengukomisjoni Olavi Põllu, sotsiaal- ja tervishoiukomisjoni Heli Tõrva, maa-, ehitus- ja planeerimiskomisjoni Anti Tölp, haridus- ja kultuurikomisjoni Leelo Lusik.



Tõstamaal tuli juurde planeeringukomisjon, mida juhib Janek Jaansoo. Eelarve- ja majanduskomisjoni juhib Eduard Vilbre, hariduskomisjoni Tõnu Salu, kultuurikomisjoni Rando Rand, sotsiaalkomisjoni Rita Algpeus, revisjonikomisjoni Andres Laur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles