Pärnumaalased jahivad parima sportlase tiitlit

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaisa Pajusalu.
Kaisa Pajusalu. Foto: Fred Killing

Eesti Olümpiakomitee (EOK) valib aasta parimat mees- ja naissportlast, võistkonda ning treenerit, kandidaatide seas on pärnumaalasigi.


Aasta naissportlase kandidaadina on EOK koduleheküljel üles seatud noor Pärnu sõudja Kaisa Pajusalu, kes U23 juunioride maailmameistrivõistlustel saavutas ühepaadil teise koha.

Meessportlase tiitlile kandideerivad Eesti jalgpallikoondise kapten Raio Piiroja ja maailmameister Andrus Veerpalu.

Parima võistkonna kandidaatideks on esitatud EMilt kulla ja MMilt pronksmedali toonud paarisaeru kahepaat koosseisus viljandlane Kaspar Taimsoo ja pärnumaalane Allar Raja. Pärnakaid leiab ka Eesti võrkpalli rahvusmeeskonnast ja kaheksapaadist, mis sõudmise EMil sai tänavu neljanda koha.

Parima treeneri nominentide hulgas on sõudmistreener Matti Killing, kelle käe all harjutavad Eesti paarisaeru kahepaat ja kaheksapaat.

EOK koduleheküljel saab 16. detsembrini osaleda internetihääletusel, et oma lemmikute poolt hääl anda. Parimad sportlased ja aasta treener selgitatakse välja rahvahääletuse, spordiajakirjanike ja spordiliitude valiku tulemusena.

Aasta sportlased kuulutatakse välja 26. detsembril Nokia kontserdimajas toimuval galaõhtul "Spordiaasta tähed 2009".

2008. aastal pälvisid auhinna Kaia Kanepi ja Gerd Kanter, aasta võistkonnaks pärjati Tõnu Endrekson ja Jüri Jaanson. Aasta treeneri trofee võitis Vesteinn Hafsteinsson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles