Kergu koolis möllasid maskeeritud mehed

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl-Erik - stiilseim mart.
Karl-Erik - stiilseim mart. Foto: Kergu lasteaed-algkool

Kergu lasteaia ja kooli rahvas kogunes perepäevale, mis novembrikuule kohaselt tõstis ausse nii isad kui mardid ja pidulised olid kõik maskides-kostüümides.


Kergu lasteaia-algkooli juhataja Anne Kivikase jutu järgi kuulasid perepäevalised lasteaia mudilaste ja kooli laululaste etteasteid muusikaõpetaja Tiiu Vaino juhendamisel, vaatasid 3.-4. klassi õpilaste esituses lühinäidendit „Väikese poisi suur mure”, mille oli neile selgeks õpetanud õpetaja Tiina Madisson, ja nautisid 2.-3. klassi tüdrukute ette kantud luuletusi – etlema õpetas nad õpetaja Eva Kägu.



Seejärel läks isade osavuse, nupukuse ja jõu testimiseks. Isad panid proovile õpetaja Pärje Leiste ja lasteaiaõpetaja Terje Suurvärav.



Esimene ala oli “purjetamine” ja selleks oli hädavajalik osata siduda lipsusõlme. “Kalapüügil” tuli väga väikesi esemeid edasi-tagasi tõsta pajakinnastega. Kõige enam köitis aga käesurumisvõistlus.



Võeti ette veel kogu pere teatevõistlus, kus tuli käte-jalgade abita liigutada paberist kalu, ehitada ja kanda pappnõudest torni, “uisutada” riidelappidel ja kõndida osavalt, raamat pea peal.



Viimase testimänguga selgitati välja, kuidas isad-emad oma lapsi tunnevad, selleks küsiti vanematelt laste lemmiksööke, -aastaaega, -tegevust, -telesaadet ja -värvi. Lapse ja vanemate vastuseid kõrvutades selguski tõde.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles