Estonia nõukogu kiitis Järvesalu lõpparve heaks

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakondlane Vello Järvesalu on Pärnu linnavolikogu liige ja koalitsiooninõukogu esimees. Estonia juhatajaks sai ta 2000. aasta 8. detsembril.
Reformierakondlane Vello Järvesalu on Pärnu linnavolikogu liige ja koalitsiooninõukogu esimees. Estonia juhatajaks sai ta 2000. aasta 8. detsembril. Foto: Henn Soodla

Taastusravikeskuse Estonia nõukogu ei nõustunud ettevõtte nõukogu esimehe Ahti Kõo ettepanekuga teha juhatajale ülesandeks endisele juhatajale Vello Järvesalule makstud 619 319 kroonine lõpparve tagasi nõuda.


Lõpparve tagasinõudmist pooldasid nõukogu liikmed Kõo ja Johannes Kass, selle vastu olid Jane Mets, Jüri Lebedev ja Aivar Pärna. Kõo, Mets ja Lebedev kuuluvad Reformierakonda, Pärna Keskerakonda. Kass astus hiljuti Keskerakonnast välja. Järvesalu on üks Reformierakonna Pärnu juhtpoliitikuid.



5. novembril töölt lahkunud Järvesalule maksti 4181 krooni novembri alguse tööpäevade eest, 460 000 krooni juhatuse liikme lepingust tulenevat kümne kuu tasu ja 319 765 krooni kasutatama jäänud 203 puhkepäeva eest. Kokku arvestati talle lõpparveks 783 947 krooni, millest pärast tulumaksu mahaarvestamist kuulus väljamaksmisele 619 319 krooni.



Oktoobri alguses otsustas nõukogu Järvesalu ametist tagasi kutsuda, sest prokuratuur süüdistab teda peaaegu 52 000 krooni ulatuses ettevõtte vara omastamises ja Estonia termide ehitust juhtinud Oma Ehitaja projektijuhi Raivo Fridolini veenmises, et see enam kui 780 000 krooni eest nende ühise naistuttava maja renoveeriks.



Otsuse Järvesalule selline lõpparve maksta tegi Estonia uus juhataja Maarika Koch pärast arupidamist osade nõukogu liikmete ja juristiga. Nõukogu esimees Kõo sai asjast teada tagantjärele ja seadis makse seaduslikkuse kahtluse alla.



Metsa täpsemateks kommentaarideks tabada ei õnnestunud. Eile päeval ütles ta, et nõustus väljamaksega seetõttu, et jurist sellist makset õigeks pidas.



Järvesalu lõpparves tekitavad imestust nii kümne kuupalga suurune kompensatsioon kui 203 kasutamata jäänud puhkusepäeva. Tavaliselt ei premeerita inimest, keda ettevõtte vara omastamises süüdistatakse ja töötajal ei kogune üheksa aasta jooksul nii palju kasutamata puhkust, et selle eest 319 765 krooni maksta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles