Pärnu tähistab kodanikunädalat

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnakodaniku maja.
Pärnu linnakodaniku maja. Foto: Henn Soodla

Esmaspäevast algab Pärnus kodanikunädal, kus huvilised võivad külastada Pärnu linnakodaniku maja ja linnavalitsust.


Kodanikunädala puhul on avatud uksed Pärnu linnavalitsuses ja linnakodaniku majas. Koolide ja lasteaedade kollektiividel on linnavalitsuse tööga võimalik eelnevalt registreerides tutvuda esmaspäeval, teisipäeval ja kolmapäeval kell 11 ja 14.


Linnakodanikud on linnavalitsuse majja oodatud neljapäeval kell 11.



Ringkäigud majas kestavad ligikaudu pool tundi. Eelnevalt palutakse osavõtust teada anda linnavalitsuse telefonil 444 8208.



Linnakodaniku maja on avatud esmaspäevast kolmapäevani 12-18 ning neljapäeval  10-14.



Valikteemad vaatamiseks ja kuulamiseks on järgmised: “Kodanik linnapea – Pärnu linnapead enne Eesti taasiseseisvumist”, “Laul on üks kallis Jumala loodud asi – Pärnu laulupidude minevikust”, “Pärnumaa mehed Riia linna all – tagasivaateid Pärnu meeste heitlusest Landeswehriga”, “linnaarhitekt Olev Siinmaa – mees, kes muutis Pärnu nägu”.



Kuni 15-liikmelised grupid saavad vestluseks kohtumise kokku leppida telefonil 444 8109 kolmapäeval ja neljapäeval 12-18.



26. novembril 1918. aastal jõustus "Maanõukogu määrus Eesti demokraatilise vabariigi kodakondsuse kohta", kus mainiti esimest korda Eesti kodaniku mõistet.


Kodanikupäev on pühendatud Eesti kodanikule, tema õigustele ja kohustustele. Eesmärgiks on teadvustada kodanikustaatust ja ühtlasi tõsta kodanikuuhkust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles