Kodanikupäeva viktoriin - 20 000 õpilast ja 300 küsimust

, Integratsiooni Sihtasutuse mitmekultuurilise üksuse koordinaator
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Lagovits

“Loovad inimesed – edukas riik”. See on 2009. aasta kodanikupäeva moto, mida toetab järjekordne kodanikupäeva viktoriin, kuhu on oodatud osalema eesti ja vene õppekeelega üldhariduskoolide 7.–12. klassi õpilased ja üldkeskharidust andvate kutsekoolide õppurid.



Integratsiooni Sihtasutuse 2003. aastast korraldatav internetipõhine kodanikupäeva viktoriin on kujunenud õpilaste ja õpetajate hulgas üsnagi menukaks ja seda nii viktoriini kui õppematerjalina. Viktoriinis on nende aastate jooksul osalenud ligi 20 000 õpilast. Enam kui 300 küsimusest ja selgitavast ülevaatematerjalist koosnev õppematerjal on leidnud agarat kasutamist lisamaterjalina ühiskonnaõpetuse tundides.



Osalejate arvamus kodanikuks saamisest ja teisalt kodanikuks olemisest on aastatega muutunud. Üha rohkem saadakse aru, et kodanikuks olemine tähendab kodanikuna käitumist, selleks vajalike teadmiste omamist, nendest lähtumist.



Traditsiooniliselt on kodanikupäeva, 26. novembri paiku toimuva viktoriini (sel aastal 23.–29. novembril) eesmärk süvendada noorte teadmisi Eesti Vabariigi põhiseaduslike institutsioonide, inim- ja kodanikuõiguste, vabaduste ja kohustuste ning Euroopa Liiduga seonduva osas. Viktoriin on eesti keeles ja osaliselt saab vastamisel kasutada küsimuse juures olevat linki seaduse tekstile või muule infoallikale.



Viktoriinis saab osaleda Integratsiooni Sihtasutuse kodulehe www.meis.ee vahendusel. Seal tuleb enne küsimustele vastamist täita registreerimisvorm. Iga registreerunu saab küsimustele vastata ühe korra ning maksimaalne vastamise aeg on 60 minutit. Oma tulemustega saavad osalejad tutvuda ajavahemikul 14.12.2009 – 28.02.2010 sel samal veebilehel www.meis.ee.



Viktoriini parimad vastajad selgitatakse kuues kategoorias: eesti ja vene õppekeelega koolide 7.-9. klasside õpilaste, gümnaasiumiastme õpilaste ja kutsekoolide õpilaste osas eraldi. Auhinnad ootavad ka viktoriinist suurima osavõtuga koole. Lisaviktoriin parimatele ja võitjate autasustamine toimub nädal enne Eesti Vabariigi aastapäeva, 16. veebruaril 2010.



Virtuaalne viktoriinikeskkond ootab rohket osavõttu. Integratsiooni Sihtasutuse veebilehel www.meis.ee on viktoriin avatud 23.-29. novembrini.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles