Võrkpallurid võitsid neljast mängust kolm

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu naiskonna noorliige Eva-Lotta Raat lõi TÜ/Eedeni vastu häid serve ja oli püüdlik ka võrgu all.
Pärnu naiskonna noorliige Eva-Lotta Raat lõi TÜ/Eedeni vastu häid serve ja oli püüdlik ka võrgu all. Foto: Ants Liigus

Pärnu võrkpalliklubi naiskond kaotas Viljandis Metallile ja võitis Pärnus TÜ/Eedeni, klubi meeskond võitis nii võõrsil Võrus Valio kui kodus Daugavpilsi.


Schenkeri liigat juhtivad Pärnu mehed said Võrus vastasest jagu 3:1 (23, 21, -23, 23).



“Võru mängis hästi, meie kehvasti,” hindas pärnakate peatreener Andrei Ojamets. “Võimalik, et alahindasime vastast ja ei suutnud korralikult häälestuda.”



Võitjate edukaimad mehed olid Dmitro Pašõtski (+11) ja Andrus Raadik (+8).



Pühapäevane mäng poole tuhande pöidlahoidja ees Pärnu spordihallis algas Pärnu VK presidendi Villu Voogeli kingitusega hiljuti Eesti U20 karika võitnud noormeestele ja nende treenerile Johannes Noormäele, aga mäng ise oli selles mõttes pettumus, et pärnakad olid Daugavpilsist peajagu üle ja intriigi ei tekkinud.



VK Pärnu (Agris Leitis, Kardo Kõresaar, Elia Lulla, Janis Sirelpuu, Dmitro Pašõtski, Aivar Silm) kasvatas 8:2 algedu 17:7 seisuni, siis vahetas peatreener platsile varumehed Martti Keele, Andrus Raadiku, Ardo Lünekundi, Edgar Maieri ja Karel Merisaare. Seegi ei muutnud mängu iseloomu, geim kuulus Pärnule 25:15.



Sama skeem toimis teiseski geimis, mis võideti 25:15. Kolmandas alustasid Lulla asemel Raadik ja Silma asemel Lünekund, geim oli tasavägisem, aga kuulus ikkagi 25:21 Pärnule.



“Kolmandas geimis lasime jala veidi lõdvaks,” tunnistas Ojamets. “Teised meie omad mängisid hästi, vaid Pašõtski oli üllatavalt ja seletamatult kehv.”



Järgmisena testib kuue võiduga kuuest Schenkeri liigat juhtiv Pärnu meeskond laupäeval kell 17 kodusaalis Tartu Pere Leiba.



Klubi naiskond kaotas laupäeval Viljandis Salestari liigat juhtivale kohalikule naiskonnale 0:3.



“Vastane oli tugev, seda arvestades ei saa meie mängu kvaliteedi üle nuriseda,” ütles naiskonna abitreener Ojamets. “Avageim läks käest eduseisul 22:18, teises jõudsime 9:15 kaotusseisust järele 15:17 ja siis lagunesime, kolmanda kaotasime 24:26.”



Pühapäeval oli Pärnu VK naiskond kodusaalis raskustes TÜ/Eedeniga, kuid suutis 0:2 seisust siiski 3:2 võita. Kahes esimeses geimis olid ründajad hädas haigestunud Anna-Liisa Sutti asendanud ja lõpuks mängu parimaks tunnistatud Terje Palu tõstega kohanemisega, lõpuks hakkas pärnakate rünnak, blokk ja kaitse ladusamalt tööle.



Salestari liiga teise ringi tabelis kolmandal kohal olev Pärnu naiskond mängib 29. novembril kodus jälle TÜ/Eedeniga. See on Eesti karikavõistluste esimene veerandfinaal, kordusmäng on 1. detsembril Tartus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles