Audru Jõelaevanduse Punt tähistab mölluga aastapäeva

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audru Jõelaevanduse Punt.
Audru Jõelaevanduse Punt. Foto: Erakogu

Reede õhtul algusega kell 19 tähistab suurejoonelise kontserdiga Pärnu kuursaalis oma aastapäeva juba 20 aastat rahvast tantsitanud Audru Jõelaevanduse Punt.


1989. aasta sügiseks olid neli Audru meest, Ado Kirsi, Kuldar Suits, Kuldev Suits ja Villu Voogel juba mõne hea aasta koos pilli mänginud, kui Audru ametiühingu klubi mereteemalise stiilipeo jaoks oli vaja ansamblile nimi välja mõelda.

Pundi nimi tuli raske mõttetööga

„No nime pärast sai ikka päris mitu korda Kuld Lõvi kõrtsi vahet sõidetud, enne kui sobiv variant pähe tuli," naeris Kirsi.

Et ansambleid oli Eestis küllaga, otsustati edaspidi üles astuda pundi nime all.

"Kõik mehed on pärit jõekallastelt, Audru jõel polnud aga toimivat laevandust, nii tuligi kokku Audru Jõelaevanduse Punt," kirjeldas tänapäevani pundi eestvedajaks olev Kirsi nime saamise lugu.

Eestis tegutses tol aja palju muusikakollektiive, kelle repertuaaris oli ka jõe- ja mereteemalisi laule. Kirsi sõnade järgi meeldis Audru meestele vee teema ja sellepärast jättis bänd oma repertuaari vaid sellekohased lood.

Aastate jooksul on jõelaevanduse mehed mänginud loendamatutel pidudel head ja lõbusat tantsumuusikat ning pundist on läbi käinud paras pundar toredaid mehi, kes Kirsi kinnitusel on punti muusikaliselt rikastanud.

Praegu kuuluvad Audru Jõelaevanduse Punti Kuldar Suits, Raivo Tammoja, Olav Shverns, Rivo Kajo ja Ado Kirsi ning kodumaal viibides lööb kindlasti kaasa ka Kuldev Suits.

Siiani mängib ansambel jõe- ja mereteemalisi tantsulugusid, kuid sekka kõlab estraadiklassikat ja teiste rahvaste muusikat "Audru võtmes".

Mullu avaldas Audru Jõelaevanduse Punt oma tegutsemisajaloo esimese albumi "Kalad ja moos" ning tänavuseks sünnipäevaks ilmus kuue looga EP.

"Viimasel kahel aastal on käidud koos Virve ja teiste lõbusate Kihnu naistega üle-eestilisel suvetuuril, mis on pundile teistes Eestimaa nurkadeski tuntust lisanud," märkis Kirsi.

Kuigi Audru muusikud pole unistanud maailmakuulsusest, oleks see äärepealt saabunud, kui mõne aasta eest käidi pulmapillimeesteks suure lombi taga.

Kohal on palju külalisi

Reedel kell 19 Pärnu kuursaalis algaval sünnipäevapeol astuvad Audru Jõelaevanduse Pundi koosseisus üles kõik endised pundiliikmed ja kaasa lööb rida külalisi.

Nii on juubilari tervitamas ansambel Pärnu Poisid, rahvatantsurühmad Kevade, Meie Valla Eided (Audru) ja Voorusevöö, pasunakoor Õnn Tuli Õuele ja Audru valla segakoor. Õhtut juhib Kuldar Koch ja ürituse erikülaline on vokaal-instrumentaalansambel Ristikhein.

Kui kõik läheb hästi, loodab Audru Jõelaevanduse Punt tantsitada rahvast veel järgmised 20. aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles