Jüri Soo: Uskumatu preemia

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Väga kummaline oli ajalehest lugeda, et linnale majanduslikult raskel ajal makstakse taastusravikeskuse Estonia eelmisele juhile Vello Järvesalule lõpparveks üle 700 000 krooni. Kui mees oleks ettevõtte juhtimisega edukalt hakkama saanud ja teeninud linnale miljoneid, oleks võinud seda veel mõista, aga olukord on ju vastupidine.


Järvesalu on tekitanud linna ettevõttele kahju ja saab selle eest veel ligi miljon krooni preemiat. See tundub lausa uskumatu.



Paistab, et ettevõtte nõukogu liikmed ei ole aru saanud, miks neid on nõukogusse valitud ja mida nad peavad seal tegema. Nõukogu peab ennekõike hea seisma selle eest, et ettevõte töötaks edukalt, teeniks omanikule korralikku kasumit.



Viidatakse Järvesaluga sõlmitud lepingule ja hämatakse muud moodi. Siis pidid küll nõukogus olema kirjaoskamatud inimesed, kui leping on selline, et tegevjuht isegi ettevõttele kahju tekitades preemiat saab.



Nõukogu peaks kontrollima ettevõtte tegevust, aga millega Estonia nõukogu tegeles, ei ole selge. Nemad premeerivad Järvesalu ilmselt selle eest, et ta on erakonnakaaslane ja toetab nende printsiipe vajalikul hetkel.



Eks nõukogu viivitanud meelega Järvesalu lõpparvega, et asi enne valimisi avalikuks ei tuleks. Muidu oleks nii mõnegi mehe ja naise häältesaak tunduvalt kesisemaks jäänud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles