Juhtkiri: Otsitakse vastutajaid

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Käesolev nädal pole toonud selgeid vastuseid õigustatud küsimusele, miks maksti taastusravikeskuse Estonia eelmisele juhile Vello Järvesalule lõpparvena enam kui 700 000 krooni. Paistab, et vastuseid pole niipea oodatagi, sest linnavalitsus lükkas selgete hinnangute andmise oma õlgadelt Estonia uuele nõukogule.


Sõnasõnaliselt näib linnapea Toomas Kivimägi põhjendus, miks Estonia nõukogu kesknädalal tagasi kutsuti ja nõukogu uued liikmed nimetati, igati põhjendatud. Kivimägi viitas, et selle sammu tingis ajakirjanduse ning avalikkuse põhjendatud suur huvi ja surve AS Taastusravikeskuse Estonia ning Vello Järvesaluga seonduva vastu.



Estonia nõukogu uus koosseis vaevalt niipea hinnangu andmiseni siiski jõuab, kuigi sellele võiks tublisti kaasa aidata reformierakondlane Jüri Lebedev. Tema on kuulunud nii nõukogu eelmisse koosseisu, kes nõustus Järvesalule kuldse käepigistuse andmisega, kui on uue, hinnangut andma valmistuva nõukogu liige.



Järvesalu ja Estonia ümber toimuvast on saanud alles ametisse astunud linnavalitsuse, eelkõige linnapea Kivimägi proovikivi, sest seda ei saa kuidagi eelmise meeri kraesse ajada.



Praegusel juhul on võtmeisikuteks Kivimägi seltskonna positsioone kindlustava Reformierakonna mõjukad liikmed Jane Mets ja Järvesalu ise.



Lükata vastutus - õigemini vastuse andmine, sest vaevalt uus nõukogu eelmise vigade eest vastutuse võtab, - Estonia järgmisele nõukogule võib olla kaval käik, kuid tegelikult ei vasta see avalikkuse ootusele.



Järvesalu pole vaja avalikult lintšima hakata, tema süü või süütuse üle otsustagu kohus.



Linnavalitsus peaks aga ilmutama sirgjoonelisust, mida enne valimisi ometi lubati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles